Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biztonsági riasztás és repülõ stop Pekingben

888.hu

2015.12.25. 12:15

Akkora a légszennyezés mértéke a városban, hogy nyolcvanhárom járatot törölt és 143 járatot késleltetett a pekingi nemzetközi repülõtér vezetése pénteken. Ráadásul a helyi rendõrség a karácsony miatt sárga biztonsági riasztást adott ki.
PEKING, 12:15

Akkora a szmog a városban, hogy nyolcvanhárom járatot törölt és 143 járatot késleltetett a pekingi nemzetközi repülőtér vezetése pénteken. Ráadásul a helyi rendőrség a karácsony miatt sárga biztonsági riasztást adott ki.

Pedig most még nem is annyira rossz a helyzet, mint december elején volt. Akkor vörös riasztás volt évényben, mivel Pekingben az emberek az orrukig se láttak a szmogtól. Ehhez képest most csak narancsszínű riasztást adottak ki (a négyfokozatú skálán ez a második legmagasabb), mert a levegő szilárdrészecske-tartalma (az úgynevezett PM2,5 mutató) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megengedett érték húszszorosára nőtt.

Azért persze ígyse valami jó a helyzet. Az Egyesült Államok nagykövetségének mérései szerint helyi idő szerint péntek reggel hat órakor Pekingben az egészségre káros szálló por sűrűsége meghaladta a köbméterenkénti 500, helyenként a 600 mikrogrammot is.

De nem ez az egyetlen sárga riasztás a városban. A helyi rendőrség a karácsony miatt sárga biztonsági riasztást adott ki, ami nem túl megnyugtató, mivel e felett már csak egy szint van. Ráadásul a brit, a francia, az ausztrál és az amerikai nagykövetség is riasztást adott ki a városra. Azt nem részletezték mitől is kell félni, de közleményükben annyit közöltek, hogy olyan információk kerültek a birtokukba, ami alapján december 25-e környékén a városban tartózkodó nyugatiak fenyegetésnek vannak kitéve.

A Reuters fotósa több felfegyverzett kínai kommandóst is látott a Szanlitun nevű negyednél és annak legnagyobb bevásárló központjának környékén, ahol karácsonykor jelentős tömeg gyűlik össze. A fenyegetettség mértékét az is növeli, hogy a szóban forgó negyed ad otthont a külföldi nagykövetségek jelentős részének.

 


A kínai szmoghelyzet annyira durva, hogy az éttermek elkezdték kiszámlázni a tiszta levegőt.

Az egyik étterem tulajdonosa miután beruházott egy légtisztító készülékre, úgy gondolta, hogy az újítás költségeibe a vendégeknek is illene beszállni. Egy jüant (kb. 50 forintot) kellett fizetniük, hogy végre fellélegezhessenek.

(Reuters, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére