Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boldogságért felelõs minisztert neveznek ki egy monarchiában

Nagy Gábor

2016.02.09. 17:08

Az Egyesült Arab Emírségben a boldogság mellett toleranciáért felelõs miniszteri pozíciót is létesítenek.

Az Egyesült Arab Emírségben a boldogság mellett toleranciáért felelős miniszteri pozíciót is létesítenek.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm kormányfő kedden azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. A miniszterelnök hozzátette, hogy az új pozíciók létrehozása és az egyes tárcák összevonása egy nagyobb volumenű kormányátalakítás része; de a tervekbe még az is szerepel, hogy több kormányzati szolgáltatást kiszerveznek külsős cégekhez.

A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal"

– jelentette ki hétfőn a miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm hangsúlyozta azt is, hogy:

fiatal és rugalmas kormányzatot szeretnének, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és a lakosság céljait."

Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős posztról úgy nyilatkozott, hogy a jövendőbeli miniszter az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát.

A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette, amelyet legfeljebb 22 éves, női ifjúságügyi miniszter fog majd vezetni, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek fog adni tanácsot a fiatalokat érintő kérdésekben.

(BBC, MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére