Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolgár bányászok ezrei tüntettek az EU intézkedései miatt

888.hu

2021.10.14. 17:20

Buszokkal mentek egész Bulgária területéről Szófiába tüntetni a bolgár bányászok, mert félnek, hogy elveszítik munkahelyüket.

Munkát akarunk!-felkiáltással vonultak a bányák és a hőerőművek dolgozói a törvényhozás épülete elé, hogy garantálja munkahelyüket arra az esetre ha bezárják a bányákat.

A bányászok szerint túl rövid az az idő, amit EU adott a bányák bezárására és a szénkitermelés leállítására és azzal érvelnek hogy ennek nem kéne érintenie a szegény és a szénkitermeléstől leginkább függő vidékeket.

A tüntetések szervezői szerint munkahelyek ezrei szűnnének meg az ország északi részén a bányák és erőművek bezárásával, emellett az ország energiafüggetlenség is veszélyeztetne egy ilyen lépés.

Ezért egy 110000 ember által aláírt petíciót is benyújtottak a kormányuknak, arról hogy hosszabbítsák meg a hőerőművek élettartamát.

Ezen felül figyelmeztettek egy lehetséges energiaválságra, ami a szénkitermelés hiánya miatt kialakulhat és télen egy nagyobb szociális krízist is magával hozhat az EU amúgy is magas szén árai mellet.

Jelenleg azonban Bulgária időközi választások előtt áll és az átmeneti kormányuknak nincs túl nagy hatásköre. Az EU-s vezetőkkel való tárgyalás után az erőművek bezárásának határidejét 2040-re tették egyelőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére