Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolgár diplomatákat utasított ki Oroszország

888.hu

2022.04.18. 16:00

Oroszország nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai bolgár nagykövetség több munkatársát – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

 

Atanasz Krisztint, Bulgária nagykövetét hétfőn behívták az orosz külügyminisztériumba, ahol átnyújtották neki a minisztérium jegyzékét. A dokumentumban a tárca nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai bolgár nagykövetség több munkatársát; számukat a tájékoztatásban nem nevezték meg.

Az orosz diplomáciai tárca rámutatott: az intézkedés válasz volt Bulgáriának arra az „indokolatlan” márciusi döntésére, amellyel

a szófiai orosz nagykövetség tíz diplomatáját távozásra kényszerítették.

 

Két bolgár diplomatát már április 8-án kiutasítottak Oroszországból, megtorlásként azért, mert Bulgária márciusban 12 orosz diplomatát, áprilisban pedig még egyet nyilvánított nemkívánatosnak. Az indoklás szerint az érintettek a diplomáciai státuszukkal összeférhetetlen tevékenységet folytattak.

Emellett Bulgária visszahívta nagykövetét Moszkvából konzultációra, a szófiai orosz misszióvezető „nem diplomatikus, éles és durva” megjegyzései miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére