Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bölöni László: nem véletlenül tartják a románokat Európa cigányainak

Horváth Tamás

2019.09.10. 15:18

A korábbi kiváló erdélyi labdarúgót a Románia-Spanyolország és a Románia-Málta Eb-selejtezőkön tapasztalt magyarellenes megnyilvánulások kapcsán kérdezte az Adevărul című román lap.

Romániában visszatérő jelenség a futballmérkőzéseken, hogy a szurkolók magyarellenes rigmusokat skandálnak. Nem volt ez másképp a közelmúltban lejátszott Románia-Spanyolország és Románia-Málta Eb-selejtezőkön sem, a hazai ultrák minősíthetetlen módon gyalázták erdélyi honfitársainkat és Magyarországot.

A történtek kapcsán az Adevărul című román lap megkereste Bölöni Lászlót, aki játékosként több mint százszor szerepelt a román válogatottban, jelenleg pedig a belga élvonalban vitézkedő Royal Antwerp FC vezetőedzője.

Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk?

– reagált a magyargyalázásokra a marosvásárhelyi sportember.

Bölöni a maszol.ro erdélyi magyar hírportál fordítása szerint elmondta, az ultrák neveletlenségét tartja a mérkőzéseken folyamatosan fellángoló idegengyűlölet okának. Emlékeztetett, hogy a legjobb barátja román, akit mindig felkeres, ahányszor hazalátogat Marosvásárhelyre.

Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni

– húzta alá.

Bölöni biztosította a riportert, hogy hasonlóan reagálna akkor is, ha történetesen a románokat gyaláznák a magyar szurkolók egy magyarországi mérkőzésen.

Bölöni László a Royal Antwerp FC edzőjeként | Fotó: AFP

Sajnálatosnak nevezte, hogy a neveletlenség nemcsak az ultrákat jellemzi. Felidézte, hogy az egyik repülőútján egy román utas minősíthetetlen hangnemben pocskondiázta mindenki füle hallatára a barátnőjét telefonon.

Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani

– fogalmazott a Royal Antwerp FC vezetőedzője.

Bölöni fájlalja, hogy nemcsak az úgynevezett huligánok szűkebb csoportjaira jellemzőek a bunkó megnyilvánulások.

Drámainak tartom, hogy Romániában milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság

– jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére