Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bombatámadás gyanúja miatt lezártak egy német kisvárost a hatóságok

888.hu

2016.10.08. 15:58

Tervezett bombatámadás gyanúja miatt nagyszabású rendõri akció kezdõdött szombaton délelõtt a szászországi Chemnitz városában. Biztonsági forrásokból a dpa német hírügynökség úgy értesült, hogy a történteknek iszlamista háttere lehet.
CHEMNITZ, 15:58

Tervezett bombatámadás gyanúja miatt nagyszabású rendőri akció kezdődött szombaton délelőtt a szászországi Chemnitz városában. Biztonsági forrásokból a dpa német hírügynökség úgy értesült, hogy a történteknek iszlamista háttere lehet.

Fennáll a gyanú, hogy ismeretlen személyek bombatámadást készítettek elő"

– idézték a hírügynökségek a drezdai rendőrség szóvivőjét.

Értesülések szerint a város egyik lakónegyedébe rendőri egységeket vezényeltek ki, a negyedet körülzárták, egy házat evakuáltak és egy lakást megrohamoztak.

A tartományi bűnügyi hivatal szóvivője beszámolt arról: előző este a szövetségi alkotmányvédelmi hivataltól kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy – mint fogalmazott – komoly fenyegetettség veszélye áll fenn. Elmondta, hogy a megostromlott lakásban robbanóanyag nyomaira bukkantak. Õrizetbe vételről nem tett említést, de közölte, hogy egy gyanúsított menekülőben van.

Pánikra semmi ok, ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet"

– tette hozzá. Azt nem közölte, hogy a megrohamozott lakásban találtak-e robbanóanyagot.

A körülzárt negyed lakóit felszólították arra, hogy egyelőre ne hagyják el otthonaikat, és kövessék a rendőri utasításokat.

Később a településen lezárták a legfőbb utakat és bizonyos utcákból evakuálták a helyieket. A szökésben lévő férfiről készült képek bukkantak fel a közösségi médiában, például a Facebookon és a Twitteren, azonban a rendőrség még nem erősítette meg, hogy a képeken valóban az elkövető szerepel.

Németországban a nyáron történt terrortámadások után továbbra is magas a biztonsági készültség.

UPDATE: Az RT információi szerint egy 22 éves szír férfit keresnek a német hatóságok.

(MTI, Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére