Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bono folytatja saját maga lejáratását

Zelenka Dóra

2018.10.11. 09:50

Az ír U2 frontembere, a Brexit-ellenes énekese szerint a mûvészek kötelessége jelenleg az "Európa-eszme" hirdetése. Bono hozzátette, hogy szerinte óriási lehetõségeket rejt egy szorosabb kapcsolat Afrika és Európa között.

A zenész brüsszeli látogatása során hirdette EU és Afrika partneri kapcsolatáról szóló elméletét.

Miközben Amerikában haragoztak a nagy vízióknak, nekünk [itt Európában] le kellene ülni afrikai partnereinkkel tárgyalni, egyenlő félnek tekintve őket és együtt leigázhatjuk a világot"

– ábrándozott Bono az Európai Parlament elnökénél, Antonio Tajaninál, és az Európai Tanács elnökénél, Donald Tusknál tett látogatásakor.

Az 58 éves énekes legutóbbi turnéján tervezte "reklámozni" az európai uniós zászlót, hogy mindezzel hirdesse rajongói között az EU-s politikát, terve azonban meghiúsult. Az énekes ugyanis németországi koncertje előtt nem sokkal elvesztette hangját, így sajnos nem tudott ismét migránssimogató propagandát tolni.

Művészként azt hiszem szerepet kell játszanom az Európa-eszme romantikussá formálásában, mert ezt egy heves, forróvérű eszmének látom"

– jelentette ki az énekes Tajani oldalán.

Európa jelenleg egy gondolat, aminek érzéssé kellene válnia, művészként nekem ezen kell dolgoznom"

– tette hozzá az énekes.

Tajani – aki annak idején közölte, hogy az elkövetkező években még 30 millió migráns fog Európába érkezni – a találkozón elmondta, az európai országoknak egy „EU-s tető” alatt kellene működniük közös identitással és közös értékekkel.

Bono egy közös képre is időt szakított az Európai Tanács elnökével, Donald Tuskkal, aki pedig 2016-ban a Brexittel kapcsolatban vázolt fel vészjósló képet.

Donald Tusk szerint ugyanis a Brexit a megsemmisülés kezdetét jelentheti nemcsak az EU, hanem a teljes nyugati politikai civilizáció számára is

A U2 frontembere nemrég Orbán Viktor ellen is felszólalt egyik koncertje alatt. Rövidke monológjában többek között a magyar miniszterelnököt és Marie Le Pen francia politikusnőt is az ördög cimborájának nevezte. Mindezt azért, mert ők nem szeretnének egy afrikai-európai multikultit országukban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére