Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit felmérés: egyre kevesebb a keresztény, az iszlámhívők száma pedig növekszik

Tokaji Gergő Máté

2019.07.12. 10:25

A British Social Attitudes által végzett kutatás szerint a britek fele ateista, 38%-uk keresztény vallású, ami jelentős visszaesést jelent, míg az iszlámhívők száma folyamatosan gyarapodik.

A National Centre for Social Research (NatCen) vezetésével 2018-ban végzett 2884 fős felmérés szerint az elmúlt 35 évben önmagukat keresztényként azonosító emberek száma drámai visszaesést mutat: míg 1983-ban az emberek kétharmada (66 százaléka) vallotta magát kereszténynek, 2008-ban a népesség több mint fele, addig 2018-ban csupán alig több mint egyharmada, 38 százalék mondta ezt magáról. A 18-24 évesek körülbelül egy százaléka anglikán.

Fotó: AFP

A NatCen 2016-os felmérése megállapította, hogy a vallástalanok és ateisták száma eléri a népesség felét, 2018-ban pedig már 52 százalékát. A felmérést végzők nem jelentik ki egyértelműen, hogy az Egyesült Királyság világi nemzetté vált, de azt hangsúlyozzák, hogy miközben a vallásosság csökkenő tendenciát mutat, ezzel együtt úgy a hívők és a nem hívők sokkal erősebben kitartanak saját nézeteik mellett, mely komoly társadalmi feszültségeket eredményezhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére