Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel lehet a muszlim állatkínzás belgiumi központja

888.hu

2018.08.22. 14:12

Brüsszel felemás módon küzd a muszlimok állatkínzása ellen. A flamand és a vallon régió is betiltja majd az állatok úgynevezett "halal" módon való levágását és feldolgozását 2019-tõl, azonban Brüsszelben továbbra is engedélyezik a gyakorlatot.

A haddzs utolsó napjaihoz érkezve hamarosan kezdődnek az iszlám vallás legszentebb napjai, az Íd al-Adhá, az áldozati ünnep, amelyen világszerte kecskéket, birkákat és teheneket áldoznak majd fel. A szokást Ábrahám tiszteletére rendezik, aki saját fiait is hajlandó lett volna feláldozni a hitéért.

Jövőre azonban Belgium betiltja az állatok ilyen módon való levágását, amelynek során az állat torkát mindenfajta elkábítás nélkül elvágják és hagyják kivérezni. A belga szabályok szerint ugyanis az állatot a halálos seb okozása előtt el kell kábítani, amelyet áramütéssel végeznek el.

A tiltás Brüsszelt nem érinti. Belgium három régióból áll, a flamand és a vallon régión kívül Brüsszel külön régiónak számít. A helyi kormányzat pedig nem bólintott rá a rendeletre.

Ezen számos állatvédő csoport fel is háborodott. Elmondták, hogy ők nem a muszlim hagyományokkal akarnak szembeszállni, csupán az állatok elkábítását szeretnék elérni – adta hírül a belga RTL.

Jelenleg egész Belgiumban kötelező az állatok elkábítása a levágás előtt. Ez alól a szabály alól a muszlimokkal eddig kivételt tettek, ám a kábítás nélküli levágást engedélyhez kötötték, amelyet csak a hatóság adhatott ki és csak meghatározott időre. Egyedül a flamand régióban működnek ilyen vágóhidak, ám ott három is.

Brüsszelben nincs ilyen különleges engedéllyel rendelkező vágóhíd és nem is nyújtottak be kérelmet az engedélyezéshez. Ám ha a másik két régióban életbe lép a tiltás, akkor Brüsszel lehet a muszlim állatkínzás belgiumi fővárosa – már ha nem hoz jogszabályt a kérdésben addig a brüsszeli kormányzat.

A tiltást vélhetően azért is utasították el, mivel Brüsszelben rengeteg muszlim él, elég ha csak a hírhedt Molenbeek negyedre gondolunk, ahol a békés muszlimok mellett nagy számban élnek radikálisok is. Nem véletlen, hogy itt is bujkált a párizsi merényletek egyik kitervelője és elkövetője, Salah Abdeslam.

Tavaly olyan információk is napvilágot láttak, amelyek szerint a kerületben működő civil szervezetek közül több mint 50 olyat találtak, amelyeknek kapcsolatuk volt szélsőséges dzsihadista csoportokkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére