Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel mindenki torkán le akarja nyomni a globális migránspaktumot

Tóth Dalma

2018.12.03. 08:59

Brüsszel folyamatosan baloldali álláspontot képvisel a migrációt illetõen. Az elmúlt héten több uniós vezetõ hangsúlyozta az ENSZ globális migránspaktumának fontosságát. Most az Európai Bizottság illetékese szólította fel álláspontjuk felülvizsgálatára azon tagállamokat, amelyek elutasítják az ENSZ elfogadás elõtt álló globális migrációs csomagját.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt című német napilapnak nyilatkozva azt mondta, nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó, és senkit sem kényszerítenek arra, hogy tartsa magát a benne szereplő javaslatokhoz – hangsúlyozta. Véleménye szerint azok, akik elvetik a csomagot, nem tanulmányozták kellő alapossággal.

A biztos szerint "fontos lenne", hogy a jelenleg elutasítónak mutatkozó tagországok a következő napokban meggondolják magukat, és támogassák a paktumot a jövő heti marokkói konferencián, ahol a csomag elfogadását tervezik.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is ugyanezt hangoztatta a múlt héten. Szerinte az ENSZ migrációs csomagja minden tagállam érdeke, és az egyetlen lehetséges együttműködést ez a keret szolgálja.

Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani

2018. november 28. 17:28 Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet szerdán Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával. Mint a találkozó után magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a tárgyaláson leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert migrációra inspirál ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.

Úgy látszik, a brüsszeli biztosok azt képzelik, ők tudják a frankót, ezért folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy az ENSZ migránspaktuma minden uniós tagállam érdeke. Ahelyett, hogy a szuverenitás nevében hagynák, hogy maguk az országok döntsék el, hogy nekik mi a jó.

A baloldali narratíva szerint a paktum célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése.

A valóság azonban az, hogy a paktum a migrációra inspirál ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul. Ez az embercsempészetnek is kedvez, pedig a nemzetközi közösségnek arra kellene összpontosítania, hogy szétverjék üzleti hálózatukat.

A jóváhagyás folyamatából már kilépett Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia.

Merkel műve lehet az ENSZ migránspaktuma

Az AfD egy bizalmas német kormányzati dokumentumra hivatkozva azt állítja, hogy az ENSZ globális migrációs csomagjának tartalmát Angela Merkel kormánya dolgozta ki. A dokumentum szerint Németország minden politikai, tartalmi és pénzügyi segítséget megad ahhoz, hogy az ENSZ-paktum a lehető leggyorsabban elfogadásra kerülhessen. A világszerte ellentmondásosnak tartott migránscsomag nem hiába tükrözi Angela Merkel álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére