Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli imám: égjenek a cionisták

888.hu

2019.01.10. 22:00

Mohamed Toujgani brüsszeli imámot antiszemitizmussal vádolják, miután elõkerült róla egy felvétel, ahol arra kéri Allahot, hogy a "mártírok vérének meggyújtásával" égesse el a cionistákat. Toujgani hamarosan akár a belgiumi imámok vezetõje is lehet.

A Belga Antiszemitizmus-ellenes Liga tette közzé azt a 2009-es felvételt, amelyen a botrányos kijelentések elhangzottak. Joel Rubinfeld, a szervezet elnöke szerint az imám a "cionista" kifejezést a "zsidó" szinonimájaként használta – adta hírül a belga sajtó.

Világok ura, töltsd meg félelemmel a cionista elnyomók szívét. Uram, töltsd meg szívüket félelemmel. Uram, rázkódtasd meg a földet lábuk alatt. Uram, kovácsolj fegyvert a mártírok véréből a cionista elnyomók lába alatt, és hagyd, hogy a mártírok vére lángra gyúljon alattuk, amely égesse és zsigerelje ki őket. Uram, sújts le rájuk"

– hallhatóak az Allahhoz imádkozó imám szavai a nyilvánosságra hozott videón.

Toujgani az el-Khalil mecsetet vezeti jelenleg, amely a hírhedt brüsszeli negyedben, Molenbeekben található. A városrészben nagyszámú migráns él, számos szélsőségest fogott már el itt a belga rendőrség, köztük Salah Abdeslamot is, aki a 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadás egyik szervezője és résztvevője volt.

A videó különösen annak fényében érdekes, hogy Toujgani nyilvános szereplésein rendszeresen kikelt a szélsőséges iszlám és az erőszakos dzsihád ellen, valamint többször is a tolerancia fontosságára hívta fel a figyelmet. Erről tanúskodik az imámról mellékelt képünk is, amely 2016. április 9-én készült, amikor hittársaival az az évi, március 22-i brüsszeli terrortámadás áldozataira emlékeztek.

Úgy tűnik tehát, hogy a vallási vezetőnek – aki akár hamarosan a legfontosabb vezető posztot, a Belgiumi Imámok Ligájának vezetői tisztségét is jó eséllyel elnyerheti – a szavai és tettei között mély szakadék tátong.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére