Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális adósságba verték Bécs városát a szocik

Bertha László

2017.11.21. 11:28

Az osztrák fõvárosban ismét 376 millió eurónyi pluszadóssággal számolnak a következõ évben. Ha a tendencia folytatódik, Bécs adósságállománya közel 7 milliárd euróra emelkedik.
BÉCS, 11:28

Az osztrák fővárosban ismét 376 millió eurónyi pluszadóssággal számolnak a következő évben. Ha a tendencia folytatódik, Bécs adósságállománya közel 7 milliárd euróra emelkedik – írja a Wiener Zeitung.

Egyre hevesebb viták jellemezik a bécsi városházát, ahol hétfőn az egyik legkényesebb téma, a költségvetés kérdése került terítékre.

A 2018-as költségvetés számai aligha nevezhetőek biztatónak, hiszen az idei évre számított 570 millió eurós adósság után a jövő évre is 376 millió eurónyi pluszadóssággal terveznek.

Mindez azt jelenti, hogy egy-két éven belül történelmi mértékre, 7 milliárd euróra rúghat az osztrák főváros adósságállománya, köszönhetően a szocialista városvezetésnek.

A város jelenlegi adósságállománya 6 milliárd euró, azonban a pénzügyekért felelős városi tanácsos, Renate Brauner (SPÖ) nem aggódik a számok miatt, szerinte 2020-tól már megváltozik a tendencia, ezt az ellenzék viszont erősen kétli.

Az, hogy Bécs városa miért is verte magát ekkora adósságokba, annak számos oka van, köztük az elhibázott tervezés, a felesleges, drága projektek, valamint az egyre nagyobb összegeket igénylő szociális segélyezés mértéke, köszönhetően többek között az iskolázatlan bevándorlók tömegeinek.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére