Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális felkelés tört ki egy brazil börtönben

888.hu

2017.01.02. 23:28

Körülbelül 60-an meghaltak egy véres börtönfelkelésben a brazíliai Manaus városában. A börtönben két drogbanda csapott össze hétfõn. Az ország történetében ez volt az egyik legerõszakosabb felkelés.
MANAUS, 23:28

Körülbelül 60-an meghaltak egy véres börtönfelkelésben a brazíliai Manaus városában. A börtönben két drogbanda csapott össze hétfőn. Az ország történetében ez volt az egyik legerőszakosabb felkelés.

Sergio Fontes, Amazonas állam közbiztonságért felelős vezetője szerint a halálos áldozatok száma növekedhet, hiszen a hatóságok még nem nyerték vissza a teljes irányítást a börtön fölött.

Az áldozatokról azt nyilatkozta a szövetségi állam minisztere, hogy legtöbbjük egy bandából való és többük holttestét kidobták a börtön falain kívülre – írta a Reuters.

A zavargások helyi idő szerint reggel 7 óra körül kezdődtek. Amint a rendbontás megkezdődött a börtön egyik részében, a másikban tömeges szökési kísérletet követtek el a rabok. A hatóságok egyelőre csak megbecsülni tudják a megszökött rabok számát, amely akár a 300-at is elérheti. A feltételezések szerint a rabok szökése csupán az őrök figyelmének elterelésére szolgált, hogy a két rivális banda a személyzet közbelépése nélkül eshessen egymásnak.

A brazil börtönökben hírhedten mostoha körülmények uralkodnak: a legtöbb intézményben akadnak olyan cellák is, ahol annyi hely sincs az elítéltek számára, hogy lefeküdjenek a földre aludni.

A felkelés helyszíne az Anisio Jobim börtönkomplexum, ahol 2230 fő tölti a büntetését. Az intézményt 590 fő befogadására tervezték.

A börtönben két nagyobb banda csapott össze. Az Első Fővárosi Parancsnokság (PCC) az ország legnagyobb drogbandája, ám nem a brazil fővárosban, hanem Sao Paolóban van a székhelyük. A másik nagy drogbanda manausi: az Északi Család.

Sajtóértesülések szerint az ország második legnagyobb drogbandája, a Vörös Parancsnokság (CV) utasítására kezdték megtámadni az Északi Családhoz tartozó bandatagok a PCC tagjait.

A két nagy szervezet között több éves tűzszünet szakadt meg 2016-ban. Ekkor több börtönben is nagy összecsapásokra került sor a bandatagok között. A mostani felkelés volt a legvéresebb az utóbbi húsz évben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére