Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális lesz a napfogyatkozás Amerikában

888.hu

2017.08.20. 19:58

A hétfõi teljes napfogyatkozás elõtt már most közlekedési dugók alakultak ki az Egyesült Államok északnyugati Oregon államában, ahol elõször lesz megpillantható, ahogy a Hold teljesen kitakarja a Napot.
OREGON, 19:58

A hétfői teljes napfogyatkozás előtt már most közlekedési dugók alakultak ki az Egyesült Államok északnyugati Oregon államában, ahol először lesz megpillantható, ahogy a Hold teljesen kitakarja a Napot.

Az emberek el akarnak jutni Oregon azon részébe, amely a napfogyatkozás egész országot átszelő sávjába esik, ebben a száz kilométer széles sávban a Hold teljesen ki fogja takarni a Napot. Egymillió embert várnak Oregonba, ami a szövetségi állam lakosságának 25 százaléka. A rendőrség azzal számol, hogy 250 ezerrel több gépkocsi lesz az utakon.

Ez az állam életében a legnagyobb közlekedési káoszt fogja előidézni egy helyi tévéállomás szerint.A helyzetet bonyolítja, hogy a napfogyatkozás sávjának közelében négy erdőtűz is ég. Az illetékesek aggódnak amiatt, hogy újabb tüzeket lobbanthatnak fel a kempingezők és villámok.

Kilencvenkilenc éve nem látott teljes napfogyatkozás lesz az Egyesült Államokban augusztus 21-én, a nyugati parttól a keleti partig, egy az egész országot átszelő sávban látható lesz, ahogy a Hold teljesen kitakarja a Napot.

Legutóbb ’79-ben volt kontinentálisan látható napfogyatkozás

Legutóbb 1979-ben volt olyan teljes napfogyatkozás, amely a kontinentális Egyesült Államok egyes részeiről látható volt, a mostanihoz hasonló esemény azonban utoljára 1918-ban következett be.

Teljes napfogyatkozás esetén a Hold elhalad a Nap és a Föld között, rövid időre teljesen kitakarja a Napot, így annak csak külső légköre, koronája látható az égbolton. Kedvező időjárás esetén augusztus 21-én Oregontól Dél-Karolináig 14 államban lesz megfigyelhető a teljes napfogyatkozás délelőtt 10 óra 16 perc és délután 2 óra 48 perc között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére