Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulgária és Görögország is megerősíti a határait a migránsok miatt

888.hu - MTI

2020.02.28. 16:30

Komoly fenyegetésnek tartják a bolgárok a migránshullámot.

Bulgária megerősíti Törökországgal közös határának védelmét – jelentette be Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök pénteken, miután Törökország közölte, hogy már nem tudja feltartóztatni a menekülteket. A politikus kormányülésen azt mondta, a legszigorúbb határellenőrzést vezetik be, egyúttal hozzátette: telefonon egyeztetni fog Recep Tayyip Erdogan török államfővel.

Komoly fenyegetést jelent egy újabb, Törökország felől érkező migránshullám

– szögezte le a miniszterelnök, aki szerint a veszélyt növeli, hogy az európai országok a koronavírus elleni küzdelemmel vannak elfoglalva.

Kraszimir Karakacsanov bolgár védelmi miniszter pedig bejelentette: Bulgária kész akár ezer katonát küldeni a bolgár-török határra.

Ismertetése szerint már pénteken körülbelül 30 embert fordítottak vissza a határról.

Péntek délelőtt Athén is bejelentette, hogy megerősíti a Törökországgal közös szárazföldi és tengeri határai védelmét.

Magukat megnevezni nem kívánó görög kormányzati források szerint Athén egyúttal kapcsolatba lépett az Európai Unióval és a NATO-val is.

Reggel számolt be róla az MTI, hogy a török kormánypárt szóvivője bejelentette: országa tartalékai kifogytak, nem bírja már tovább a határon tartani a migránsokat.

Az interneten már több videó is megjelent, amelyeken látható, ahogy a migránsok elindulnak Európa irányába, és meglepve tapasztalják, hogy a törökök valóban nem tesznek semmit sem annak érdekében, hogy feltartóztassák őket.

Fontos viszont tudni, hogy jelen esetben nem arról a 3,5 millió elszállásolt valódi háborús menekültről beszélünk, aki Szíriából ment a szomszédos Törökországba, hanem az újonnan érkező migránsok átengedéséről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére