Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bûnösnek vallotta magát a Hamburgban késelõ dzsihadista

Forisek Ádám

2018.01.13. 15:08

Ahmed A. tavaly nyári támadásának ügye vasárnap került a bíróság elé.
BERLIN, 15:08

Ahmed A. tavaly nyári támadásának ügye vasárnap került a bíróság elé.

Ahmed A. mintegy fél évvel ezelőtt, július 28-án vitte véghez késes támadását Hamburg Barmbek nevű városrészében, egy szupermarketben. A férfi a támadás előtt azt üvöltötte, hogy "Allah Akbar", azaz Allah hatalmas. A boltban leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe. A késelés után elhagyta az üzletet, menekülés közben további hat embert megsebesített. A támadót végül járókelők fogták le.

A 26 éves palesztin migráns ügyét vasárnap vitatta meg a bíróság – írja a Hamburger Morgenpost.

A tárgyaláson a vádlott kijelentette, hogy az összes vádpontban bűnösnek tekinti magát. A támadót, aki a késelést vallási okokból követte el, gyilkossággal és tettlegességgel vádolták meg.
 
Ahmed A. fogorvosnak akart tanulni, és a nyugati életmód vonzotta Németországba, ám egy idő után ezt megelégelte.

Az volt az érzésem, hogy nem tartozom ide”

– mondta tárgyalásán.

Arra azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert a támadás előtt. Nem árult el semmit sem a vallási radikalizálódásáról, sem az Iszlám Államhoz történő csatlakozásáról.

Nem kommentálta az első vallomásait sem, amelyekben elismerte, hogy terrorista. Mint mondta, amikor ezeket a vallomásait felvették, „sebesült volt, és nem tudott koncentrálni”, igaz, a késelés után csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A palesztin férfiről nem sokkal a támadás után kiderült, hogy elutasított menedékkérő volt, s a német hatóságok korábban már ki akarták őt utasítani. Homokszem került azonban a gépezetbe: a németek egy nappal elnézték a határidőt, Ahmed A. pedig maradt Németországban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére