Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megbüntették a tévéket

Nagy Gábor

2015.12.11. 11:35

A TV2 mellett az M1-et is megbüntették burkolt reklámok feltüntetése miatt.
BUDAPEST, 11:30
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ismét megbüntette a TV2-t, mivel a csatorna két műsorában, a Több mint testőr és a A milliomos szakács című adásokban indokolatlanul részletesen mutattak be szépségápolási és étrend-kiegészítő termékeket, és még egy élelmiszeráruház-lánc logója is ott volt a szerelők ruháján. A bírság 1,62 millió forint.
 
 
50 ezer forint az M1-nek is

Ugyancsak bírságot szabott ki a Médiatanács a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-re, ugyanis az M1 Itthon vagy! című műsorában jogszerűtlenül népszerűsített egy Nógrád megyei családi manufaktúrát.

Figyelmeztetés a műsorújságoknak a korhatár jelölés elhagyása miatt is

Figyelmeztette a Médiatanács az RTV Részletes, illetve a Színes RTV újságok kiadóit is, mivel azok még júniusban elmulasztották a korhatárjelzési piktogramok feltüntetését.


A Médiatanács most kiadott tanulmányában 2015 első félévében sugárzott hírműsoraiban vizsgálta a különböző szociális csoportok – civil és társadalmi szervezetek, az inaktívak, fogyatékkal élők, kisebbségek és migránsok – megjelenítését. A társadalmi sokszínűség vizsgálatában a migránsok reprezentációja hozta a legnagyobb változást. A megjelenések száma több tucatról több százra emelkedett.

A tanulmány szerint a nők továbbra is csak egyötödös aránnyal szerepelnek a hírműsorokban annak ellenére, hogy a teljes társadalomban mért arányuk 52,5 százalék.

Tanulmányuk szerint végül az első hat hónap alatt 95 ezer szereplő tűnt fel az M1, a Duna TV Híradója, a Kossuth Rádió 180 Perc, Déli és Esti Krónika, a TV2 Tények, az RTL Klub, az ATV, a Hír TV, az Echo TV Híradója és a Class FM Hírek műsorában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére