Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cameron szíve enyhülni látszik

Nagy Gábor

2015.12.13. 15:43

Brit lapok szerint David Cameron hajlandó engedni a követeléseibõl.
LONDON, 15:43

A The Sunday Times és a The SundayTelegraph kormányzati forrásokra hivatkozva vasárnap arról írt: Cameron hajlandó követeléseit enyhíteni, miszerint az Európai Unióból érkező munkavállalók csak négyévi munkaviszony után juthassanak hozzá a teljes brit szociális ellátórendszerhez.

A brit lapok szerint a miniszterelnök a társállamok vezetőinek ellenállása miatt hátrált meg.

A The Sunday Times szerint Cameron nem mondott le véglegesen a reformköveteléséről, mivel a jövőheti EU-csúcson jelezni fogja, hogy kész meghallgatni a tagállamok alternatív javaslatait, ha azok elő tudnak állni ilyenekkel.

A The Sunday Telegraph viszont úgy tudja, hogy Cameron kész "teljes mértékben ejteni" a külföldi EU-munkavállalók szociális ellátásának reformját, és már tanácsadói is beletörődtek abba, hogy nem sikerül elfogadtatni javaslatukat, mivel az uniós társállamok vezetői diszkriminatívnak tartják a britek követelését.

A kormány azonban cáfol:

egyszerűen nem felel meg a valóságnak"

– nyilatkozta a BBC-nek a Downing Street szóvivője.

A miniszterelnöki hivatal illetékese szerint Cameron kész máshogy tálalni reformjavaslatát, de mindenképpen azt szeretné elérni a kormány, hogy a Nagy-Britanniába való bevándorlás ellenőrizhető és kezelhető legyen.


David Cameron a múlt hónapban ismertette hivatalosan a brit kormány Európai Unióval kapcsolatos reformigényeit, amelyben kiemelt szerepet kapott a szociális ellátórendszer hozzáférésének szigorítása. A brit kormány azzal indokolta javaslatát, hogy az utóbbi négy évben a Nagy-Britanniába érkezett külföldi uniós állampolgárok 40 százaléka vesz igénybe valamilyen szociális támogatást. Cameron pártja, a konzervatívok 2017 végéig népszavazást szeretnének kiírni Nagy-Britannia EU-tagságáról. Ám előtte újra szeretnék tárgyalni Brüsszellel viszonyrendszerüket, melynek központi eleme az unión belüli munkaerőmozgás kérdése.

(The Telegraph, The Sunday Times, MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére