Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak a konzervativizmus gyõzheti le Macront és világképét

Horváth József György

2018.07.22. 15:06

Frédéric Saint-Clair politikai elemzõ, Dominique de Villepin miniszterelnök egykori tanácsadója szerint létezik ellenszer a macroni politikára és világképre. Szerinte a francia ellenzéknek vissza kell találnia a konzervatív politikai hagyományhoz. Egy olyan hagyományhoz, amely Közép-Kelet Európában reneszánszát éli napjainkban.

A politikai elemző szerint a jelenlegi francia jobboldal nem találja a helyét, Laurent Wauquiez és a Republikánusok bolyongva próbálnak napról napra túlélni a macroni Franciaországban. Politikai sikereket nemigen tudnak felmutatni, kifáradtak Macron folyamatos kritizálásában. A francia választók nagy része kiábrándult, ha a következő hétvégén lennének az elnökválasztások a franciák alig fele venne részt a voksoláson.

A franciák ma már felismerték, hogy Emmanuel Macron világa kizárólag a média találmánya. Ez az új világ nem létezik"

- hangoztatja Frédéric Saint-Clair, aki szerint a franciák alternatíva híján beletörődtek a helyzetükbe.

Saint-Clair szerint a francia  jobboldal még mindig a 20. század 1.0-ás szoftverével működik, és annak változóival foglalkozik, ezért vaknak és fegyvertelennek számít a jelenlegi politikai arénában. Mindeközben Macron kommunikációjával szeretné töredezetté tenni a franciaországi politikai teret, és ellehetetleníteni a klasszikus jobboldalt. Emellett komoly probléma, hogy a francia jobboldal nem reagált kellőképpen az Európában zajló folyamatokra sem.

A politikai elemző szerint azonban létezik ellenszer Macron mérgére.

Trump, Putyin, Kurz Ausztriában, Orbán Magyarországon, vagy Salvini Olaszországban ugyanazon törvényszerűségek szerint játszanak. Mind ugyanazon fordulatot követték, és ugyanazon politikai törvényeket fogadták el. Laurent Wauquiez nem követte példájukat. Ezért egyre többen pártolnak el a francia Republikánusoktól"

- vélekedik az elemző.

Saint-Clair szerint Emmanuel Macron egy progresszív politikus, aki folyamatosan változik.

Macron közgazdász, tehát készen áll arra, hogy bármikor felszámolja Franciaország örökségeit, ha cserébe növelheti 2%-kal a GDP-t. Homlokráncolás nélkül adta fel Franciaország energetikai autonómiáját. Multikulturalista és internacionalista. Emmanuel Macron diskurzusában nincs kritikája az iszlámnak, és teljesen vak a kulturális iszlámmal szemben."

Saint-Clair szerint Macron nem látja az iszlám egyre növekvő metapolitikai befolyását, ami a Nyugat meghódítására irányul.

A macroni végrehajtó hatalom progresszivizmusának, multikulturalizmusának és internacionalizmusának csak egyetlen valódi alternatívája létezik: a konzervativizmus. Ezért Franciaországnak szüksége van a politikai konzervativizmusra."

(Le Figaro)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére