Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúfoltak és kiközösítettek egy diáklányt, mert nem tüntetett a klímaváltozás ellen

Sümeghi Lóránt

2019.05.23. 16:28

Nem mer többé iskolába menni az a lány, akit pusztán azért kezdtek el csúfolni és kiközösíteni az iskolában, mert nem volt hajlandó kihagyni egy napot annak érdekében, hogy részt vegyen egy klímaváltozás elleni tüntetésen.

Mint ismert, egyre többen cikkeznek arról a 16 éves Greta Thunbergről, aki többek között azzal vált a zöldlobbi egyik legütősebb kampányarcává, hogy egynapos iskolai sztrájkot hirdetett meg a svéd iskolákban azért, hogy felhívja a figyelmet a szerinte egyre nagyobb kihívást jelentő éghajlati kérdésekre. Az Asperger-szindrómás, obszesszív-kompulzív zavarral és szelektív mutizmussal küszködő Thunberg ötlete azonban nem avatott osztatlan sikert, ugyanis egy svéd iskoláslány, Sanna nem szeretett volna egy napra sem kimaradni az iskolából, ezért közölte tanárával, hogy ő nem szeretne részt venni a klímaaktivista Thunberg kezdeményezésében.

Greta Thunberg (k) | Fotó: AFP

Csakhogy a tanára az egész osztály előtt kifejtette, hogy mérhetetlenül csalódott Sannában a kijelentése miatt, és sajnálja, hogy nem képes felfogni azt a tényt, mennyire is komoly kérdés a klímaváltozás. A pedagógus szidását követően Sanna osztálytársai is ellene fordultak, válogatott ocsmányságok keretében csúfolták. Sajtóértesülések szerint Sanna édesanyja az esetet követően felvette a kapcsolatot az iskola igazgatójával, ám meglepetésére azt a választ kapta, miszerint

Sanna az egész osztállyal szembement, és nem volt hajlandó valami pozitív kezdeményezésben részt venni.

A kiközösítés, nyilvános megszégyenítés és csúfolás miatt Sanna nem mer iskolába menni, és az esettel kapcsolatban is csak álnévvel mer nyilatkozni, olyannyira megkeserítették osztálytársai és tanárai az életét. Édesanyja szerint „tömegpszichózis” uralkodott el az érintetteken és kifejezetten „kellemetlenné” vált az iskolai légkör.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére