Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dániában az újabb megbetegedések csaknem kétharmadát a brit variáns okozza

888.hu

2021.02.26. 21:20

Dániában az újabb koronavírusos megbetegedések csaknem kétharmadát, mintegy 65 százalékát a vírus fertőzőbb brit variánsa okozza – közölte pénteken a dán szerológiai intézet.

Az epidemiológiai referenciaszervezet hét eleji beszámolója szerint

a B 1.1.7-variáns már akkor az újabb megbetegedések több mint feléért volt felelős.

Ennek ellenére a járványügyi adatok viszonylag alacsonyak, az elmúlt nap során 530 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető két halálesetet jegyeztek fel, a pozitív tesztek aránya 0,38 százalék volt, 231 pácienst kezelnek kórházban (néggyel kevesebbet mint csütörtökön).
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi, február második és harmadik hetére vonatkozó adatai szerint Dániában átlagosan 110,02 fertőzött jutott 100 ezer lakosra, amivel a vírus előfordulását tükröző listán alulról a negyedik Norvégia, Liechtenstein és Izland előtt.

A dán hatóságok azonban a brit variánstól tartva az óvatos és lassú újranyitás mellett szálltak síkra,

ami hétfőtől kezdődik meg, és mindössze a kiskereskedelmi létesítményekre, illetve a kültéri társasági és sporttevékenységekre terjed ki, legfeljebb 25 fős jelenléttel.
A kevésbé fertőzött térségekben fokozatosan visszaáll a helyszíni oktatás az általános iskolák felsőbb osztályaiban is. A skandináv országokban hetek óta zajlik az oktatás az alsó tagozat osztályaiban.
A december óta érvényben lévő korlátozások legalább április 5-ig maradnak érvényben, ami a gimnáziumokat, az egyetemeket, az edzőtermeket, a fodrászatokat, az uszodákat, a színházakat, a mozikat, az éttermeket és az éjszakai életet érinti.

A csaknem ötmillió lakosú Dániában eddig több mint 210 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzés miatt bekövetkező 2353 halálesetet regisztráltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére