Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Dél-Afrika Oroszország barátja”

888.hu

2023.01.23. 20:30

Oroszország barátjának nevezte országát a dél-afrikai külügyminiszter hétfőn Pretoriában.

 

Naledi Pandor orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásokat a dél-afrikai fővárosban, majd együtt válaszoltak a sajtó kérdéseire.

A nemrég bejelentett, februárban esedékes dél-afrikai-orosz-kínai tengeri hadgyakorlattal kapcsolatban Naledi Pandor azt mondta, „sikeres tárgyalásokon vannak túl, és a hadgyakorlat tovább erősítheti a három ország között fennálló baráti kapcsolatokat”. Hozzátette: Dél-Afrika értékes együttműködő partnernek tekinti Oroszországot.

Szergej Lavrov azt emelte ki, hogy „kölcsönös igény mutatkozik a felek között a katonai együttműködés továbbfejlesztésére”. Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta, „Oroszország nem zárja ki az Ukrajnával való tárgyalás lehetőségét, ám meg kell érteni, hogy minél tovább utasítja el ennek lehetőségét a másik fél, annál nehezebb lesz megoldást találni a konfliktusra”.

A Dél-afrikai Köztársaság, Oroszország és Kína február 17. és 27. között a dél-afrikai partok térségében tervez hadgyakorlatot, amelyen több mint 350 dél-afrikai katona vesz majd részt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére