Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Korea betiltaná a Halloween megünneplését, mivel ettől könnyen berobbanhat a járvány

888.hu

2021.10.31. 21:00

Rendőrök felügyelik az utcákat, hogy a fiatalok ne ünnepeljék meg a Halloweent. Amelyik külföldit ünneplésen kapnak, azt akár ki is toloncolhatják Dél-Koreából.

 

A dél-koreai egészségügyi tisztviselők a közelmúltban igyekeztek lebeszélni a fiatal külföldieket, hogy tömegbe verődve megünnepeljék a Halloween-t. Érvként pedig azt használták fel, hogy amennyiben megsértik az érvényben lévő koronavírus-korlátozásokat, a kormányzati hatóságok a külföldi állampolgárokat akár meg is kísérelhetik kitoloncolni.

A dél-koreai egészségügyi és jóléti minisztérium a múlt héten sajtóközleményt is kiadott, amelyben bejelentette, hogy munkatársaik október 27. és november 2. között speciális ellenőrzéseket fognak végezni, hogy ellenőrizzék azt, betartják-e Szöul sűrűn lakott területein a társadalmi távolságtartást.

A COVID-19 szabályait megsértő nem koreai állampolgárok számára a legszigorúbb büntetés a kitoloncolás”

– olvasható a közleményben, amiben megnevezték azokat a helyeket, amiket különösen figyelni fognak: bárokat, éjszakai klubokat és más éjszakai szórakozóhelyeket Szöul bulizónáiban.

(Photo by Ed JONES / AFP)

 

Son Young-rae, az egészségügyi minisztérium szóvivője az október 27-i sajtótájékoztatón elmondta újságíróknak, hogy a Halloweent szélesebb körben elsősorban bizonyos kultúrákban, a külföldiek által lakott negyedekben ünneplik meg. Azt azonban hozzátette, hogy a koreai állampolgárokat is súlyosan meg fogják büntetni, rájuk ugyanakkor a kitoloncolásról szóló figyelmeztetés nem vonatkozik.

Kim Bu-gyeom dél-koreai miniszterelnök az állami egészségügyi tisztviselőket arra sürgette, hogy „tartsák kordában a Halloween kockázatát”, utalva ezzel arra, hogy ez az ünnep közegészségügyi kockázatot is jelent, hiszen könnyen berobbanhat a vírus. Ugyanis a fiatalok és a külföldiek körében meglehetősen alacsony a beoltottak aránya.

(Photo by Ed JONES / AFP)

 

A Stars and Stripes katonai újságban október 26-án is az volt olvasható, hogy ugyan a nyugati halloween-hagyományok nem általánosak Japánban és Dél-Koreában, ámde ezekben az országokban sokféle halloweeni fesztivált és ünnepséget megtartanak, ahonnan aztán néhányan idén is vissza is térnek a világjárvány után.

Népszerű megünnepelni a Halloweent felvonulásokkal Ázsiában, különösen olyan városokban, mint a szöuli Itaewon (Dél-Korea) és a japán Kawasaki. Ezek a zsúfolt helyek tele vannak ilyenkor kidolgozott jelmezekben öltözött fiatalokkal, akik aztán a hajnali órákig elengedik magukat. ”

– áll a kiadványban.

A hagyományosan Halloween rendezvényeket kínáló dél-koreai vidámparkok, mint például az Everland és a Lotte World, október 28-án a Korea Heraldnak azt nyilatkozták, hogy a felvonulásaik és egyéb programjaik során ügyelni fognak a kötelező maszkviselésre és a társadalmi távolságtartásra. Ugyanakkor a dél-koreai szövetségi kormány csupán november 1-jétől tervezi országszerte feloldani a legtöbb korlátozást.

Mivel a társadalmi távolságtartás legszigorúbb szintje még vasárnap [október 31-ig] érvényben marad, az italozást és táncolást kínáló vállalkozások nem nyithatnak ki éjszaka”

– jegyezte meg a Korea Herald csütörtökön.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére