Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Korea optimista, de azért különleges alakulatot is létrehoz Észak-Korea ellen

Pörge Béla

2017.12.26. 13:28

Az egyik minisztérium szerint Észak-Korea tárgyalni akar majd 2018-ban, egy másik viszont a nukleáris fenyegetéstõl tart.
SZÖUL, 13:28

Az egyik minisztérium szerint Észak-Korea tárgyalni akar majd 2018-ban, egy másik viszont a nukleáris fenyegetéstől tart.

A dél-koreai országegyesítési minisztérium kedden ismertetett előrejelzése szerint Észak-Korea törekedni fog arra 2018-ban, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államokkal, miközben továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy de facto atomhatalomként ismertesse el magát.

A tárca arról nem közölt részleteket, hogy mire alapozza optimista előrejelzését Phenjan várható nyitottságáról a diplomáciai párbeszédre — írja az MTI.

A szöuli védelmi minisztérium ugyanakkor azt közölte, hogy különleges katonai alakulatot hoznak létre az észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetés elhárítása céljából.

Múlt pénteken az ENSZ 15 tagú Biztonsági Tanácsa egyhangúlag újabb szankciókat szavazott meg Észak-Koreával szemben. Az új intézkedések értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomított kőolajtermékek Észak-Koreába irányuló exportját.

A kínai vámhivatal kedden közzétett adataiból kiderült: novemberben Kína egyáltalán nem exportált olajipari termékeket Észak-Koreába, amivel Peking még az ENSZ által elrendelt szankciókon is túltett.

A Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap egy kormányzati tisztségviselőtől úgy értesült, hogy Phenjan a közeljövőben egy kamerával és kommunikációs berendezésekkel felszerelt műhold felbocsátására készül. Szakértők szerint a műhold az észak-koreai ballisztikusrakéta-technológia fejlesztését szolgálná, és ebből adódóan ENSZ-határozatok rendelkezéseibe ütközne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére