Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Koreában a szexuális bûncselekmények miatt elbocsátott rendõrök fele visszatérhetett

888.hu

2017.10.21. 16:18

A dél-koreai rendõrségtõl az elmúlt években szexuális bûncselekmények miatt elbocsátott rendõrök fele visszatérhetett a testülethez - derült ki szombaton azokból az adatokból, amelyeket egy parlamenti képviselõ kért ki.
SZÖUL, 16:18

A dél-koreai rendőrségtől az elmúlt években szexuális bűncselekmények miatt elbocsátott rendőrök fele visszatérhetett a testülethez – derült ki szombaton azokból az adatokból, amelyeket egy parlamenti képviselő kért ki. 

Pak Nam Csun, a kormányzó Demokrata Párt képviselője az ország mind a 17 tartományának, illetve tartományi jogú városának a rendőrségétől kikérte az erre vonatkozó kimutatásokat, amelyekből kitűnt, hogy 2014. és 2016. között, három év alatt mintegy 148 rendőr ellen folytattak eljárást szexuális bűncselekmény miatt. Huszonhetet 2014-ben, ötvenet rá egy évre, míg tavaly hetvenegyet büntettek meg. A mintegy másfélszáz emberből 66-ot tettének súlyossága miatt elbocsátottak.

Ennek ellenére azóta 31-en visszatérhettek a dél-koreai rendőrség kötelékébe, miután a rájuk kiszabott büntetést a fellebbviteli fórumokon enyhítették.

A statisztikákat ismertetve Pak Nam Csun kijelentette, Dél-Koreában "változatlanul történnek rendőrök által elkövetett szexuális bűncselekmények, annak ellenére, hogy a rendőrfőnök többször is ígéretet tett arra, hogy véget vet ezeknek". A kormánypárti képviselő ezért "további mélyreható intézkedéseket" sürgetett, hangsúlyozva, hogy "megelőző oktatásban kell részesíteni az állományt, és mindemellett szigorú büntetéseket kell kiszabni".
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére