Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump üzent választóinak

Forisek Ádám

2017.08.04. 08:28

Az amerikai elnök csütörtök este egy nyugat-virginiai nagygyûlésen beszélt az amerikai elnökválasztásba történõ állítólagos orosz beavatkozásról. A politikus elmondta, hogy nem Oroszország miatt, hanem szimpatizánsainak köszönhetõen nyert a választáson.
HUNTINGTON, 8:28

Az amerikai elnök csütörtök este egy nyugat-virginiai nagygyűlésen beszélt az amerikai elnökválasztásba történő állítólagos orosz beavatkozásról. A politikus elmondta, hogy nem Oroszország miatt, hanem szimpatizánsainak köszönhetően nyert a választáson.

Donald Trump kijelentette hívei előtt, hogy ő nem Oroszországnak, hanem nekik köszönhetően nyerte meg tavaly az elnökválasztást. Az amerikai elnök a nyugat-virginiai Huntingtonban tartott nagygyűlésen erősítette meg azon álláspontját, miszerint a tavalyi választási kampányba történt vélt orosz beavatkozás totális koholmány.

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy az oroszok nem vettek részt a kampányban"

– tette hozzá

Nyugat-Virginia választóinak elsöprő többsége, 68 százaléka voksolt Trumpra az elnökválasztáson. Huntington az Ohio folyó mentén fekszik, és az állam második legnagyobb települése.

Trump szerint az ügyészeknek inkább Hillary Clinton 33 ezer kitörölt elektronikus levele után kellene nyomozniuk.

Mint ismert, Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje még külügyminiszterként a magán e-mail-fiókját és szerverét használta a védett hivatali számítógépes rendszer helyett a bizalmas hivatalos levelezéseire is, így az ő választási kampányát sötét árnyként kísérték a vizsgálatok, amelyek azt voltak hivatottak kideríteni, hogy kikerültek-e titkosított információk a külügyből. Ráadásul kiderült: Clinton törölt hivatalos leveleket is.

Mi azért győztünk, mert patrióta amerikaiak milliói szavaztak arra, hogy visszaszerezzék az országukat".

– szögezte le beszédében Trump.

Az orosz szálak felderítését célzó vizsgálatokról azt mondta, hogy politikai ellenfelei megpróbálják aláásni elnöksége jogszerűségét.

Nem tudtak legyőzni bennünket a szavazófülkékben, hát megpróbálnak becsapni egy hamis történettel, amely mindannyiunkat lealacsonyít. Megpróbálják elcsalni azt a jövőt, amelyet megnyertetek"

– fogalmazott.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére