Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trumpnak elege van az illegális migrációt támogató politikai erőkből

Vincze Viktor Attila

2019.03.29. 19:28

A Michiganben tartózkodó Donald Trump szerint a közép-amerikai államok és a Demokrata Párt támogatásának köszönhetõen áll egyre nagyobb nyomás alatt az Egyesült Államok déli határszakasza. Az USA elnöke szerint a migráció támogatói a büntetlenség hamis ígéretével csábítják amerikai területre az illegális bevándorlókat.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint a Demokrata Párt és a hozzá tartozó aktivista, valamint ügyvédi hálózat mindent elkövet az amerikai határvédelem ellehetetlenítésére. Donald Trump szerint a bevándorláspárti demokraták törvényellenes módon olyan hamis ígéretekkel bombázzák az amerikai határ túloldalán várakozó illegális migránsokat, miszerint büntetlenül megúszható a tiltott határátlépés.

Trump elnök megengedhetetlennek tartja azt, hogy a hamis ígéretek mellett még ráadásul olyan teljesen törvénysértő tanácsokat is kapnak a demokrata párti segítőiktől az illegális migránsok, amelyek arra vonatkoznak, hogy milyen törvényi kiskapuk kihasználásával kerülhetik el a kitoloncolást, de abban is segítséget kapnak, hogyan  húzhatják el nagyon hosszú időre az ellenük indított jogi eljárásokat. 

Az USA déli határszakaszánál kialakult illegális migrációs válsághelyzetért a migránssimogató Demokrata Párt mellett még a közép-amerikai államokat is felelősként nevezte meg Donald Trump.

Az amerikai elnöknek az a határozott véleménye, hogy a közép-amerikai országok és különösen Mexikó kormánya egyáltalán nem tesz meg mindent az illegális migránsok tömegeinek a megállítására. Sőt, egyes esetekben még támogatják is a migránsokat abban, hogy országaik területén gond nélkül áthaladhassanak csoportosan.

Mexikó nem tesz semmit, hogy segítsen megállítani az illegális bevándorlók hazánkba özönlését. Mindannyian (a közép-amerikai országok) csak beszélnek de nem tesznek valójában semmit. Így tesz Honduras, Guatemala és Salvador is, akik bár évek óta elfogadják a pénzügyi támogatásunkat és mégsem  tesznek semmit"

– elégedetlenkedett tweetjében az amerikai elnök.

A választási kampány alatt megígért déli határfallal összefüggésben Trump elnök határozottan azt közölte, hogy a déli határt védő új építmény mindenképpen meg fog épülni attól függetlenül, hogy azt falnak vagy kerítésnek hívják egyesek. 

A fal építése már megkezdődött, és az ígérteknek megfelelően időben be is fog fejeződni"

– hangoztatta Donald Trump. 

Az amerikai határvédelmi hatóságok beszámolói szerint egyébként az illegális migráció okozta vészhelyzet az USA déli határán hétről hétre egyre súlyosabb. 

A mexikói határ mentén februárban már 66 450 fő volt az illegális határátkelés miatt elfogottak száma, ami 149%-os növekedést jelent tavalyhoz képest.

Az előrejelzések szerint ugyanakkor márciusra már 100 ezer főre emelkedett az illegális határátlépés közben elfogottak száma

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére