Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Doveri tesztelés. A britek és a spanyolok is köszönetet mondtak a lengyeleknek

888.hu

2020.12.27. 14:43

Köszönetet mondott a brit külügyminiszter-helyettes Lengyelországnak, amiért segítséget nyújtott a Dovernél rekedt több mint tízezer kamionos tesztelésében. A lengyelek közreműködését Spanyolországból és Portugáliából is megköszönték.
Wendy Morton brit külügyminiszter-helyettes szombaton közösségi oldalán köszönte meg Lengyelországnak, hogy lengyel orvosok és katonák személyesen is segítették a Dovernél rekedt járművezetők tesztelésében.
A köszönetnyilvánításról a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

A koronavírusnak az Egyesült Királyságban felfedezett mutálódott változatának veszélye miatt több ország is lezárta határait a szigetország irányában karácsony előtt, ami hatalmas torlódásokat okozott a brit partoknál. A határnyitás után a járművezetők tesztelése napokba telt.

Lengyelország saját orvosait szállíttatta a helyszínre, hogy a lengyel sofőrök gyors hazajutását biztosítani lehessen. A repülőgép csütörtökön szállt le a londoni Gatwick repülőtéren, ahonnan a nagykövetség munkatársai szállították le őket Doverig.

Pénteken a lengyel katonaság 60 további felcsert küldött a helyszínre, hogy leváltsák a csütörtök óta dolgozó 37 orvosból, nővérekből és mentőápolókból álló csapatot.

Mariusz Balczak honvédelmi minszter Twitterén arról is beszámolt, hogy a katonaorvosok a tesztek mellett élelmet és ivóvizet is szállítanak majd a tesztelésre várók számára.

A spanyol ellenzéki, jobboldali VOX párt Twitter-oldalán köszönte meg a lengyelek segítségét, miután a lengyel egészségügyi személyzet nem csak a lengyel sofőröknek nyújtott segítséget.

A VOX bejegyzésében azt írta, nagyon köszönik a lengyelek szolidaritását.

A wPolityce hírportál arra is felhívja a figyelmet, hogy a Twitteren rengeteg köszönetnyilvánítás érkezett.

„Köszönjük a lengyel barátaink szolidaritását, mi spanyolok köszönjük a segítségeteket! A spanyol kormány semmire sem figyel. Szégyen.”

– írta egy kommentelő.

Más arról írt, hogy reméli, hogy egy nap Spanyolországnak is olyan kormánya lesz, mint Lengyelországnak.

„Köszönöm Lengyelország. Magyarországgal együtt önök az utolsó fellegvárai annak az Európának, amit ismerünk”

- írta egy másik spanyol.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére