Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drámai adatok Németországból: egyre több a megcsonkított nõ

Bokor Gábor

2018.08.27. 14:50

A Terre des Femmes nevû nõjogi szervezet adatai szerint körülbelül 65 ezer nõ él jelenleg Németországban, akinek korábban vallási okokból megcsonkították a nemi szervét.

Az elmúlt egy évben 12 százalékkal nőtt meg Németországban azoknak a száma, akiknek meg van csonkítva a nemi szerve. A szervezet szerint a 2015-ös migrációs válság által legjobban sújtott nyugat-európai országban már több mint 65 ezer olyan nő él, akinek eredeti otthonában már kiskorában elvégezték a brutális műveletet. 

Nagyjából tízéves lehettem, mikor lefogtak és egy asztalra fektettek. Még mindig emlékszem az egész borzalom pillanataira. Rettenetes fájdalmaim voltak, egy borotvapengével végezték el a műveletet, majd összevarrták a sebet"

– mesélte a Deutsche Wellének a 36 éves Ifrah, aki Szomáliából ment Németországba. 

A muszlim többségű országok közül a kelet-afrikai államban követik el arányaiban a legtöbb hasonló csonkítást, melynek elsősorban vallási és törzsi okai vannak. Az FGM nevű női szervezet szerint a 15 és 49 éves kor közötti szomáliai nők 98 százaléka átesett már az ilyesfajta beavatkozáson. A gyakorlat elterjedése a nemi egyenlőtlenségekből fakad, célja a női szexualitás ellenőrzése és korlátozása. A hagyomány a "tisztaság", erkölcsösség és esztétika ideológiája mentén alakult ki. 

Azt sem tudják, mit csinálnak. Csak fognak egy borotvapengét, esetleg egy kést és összevissza szabdalnak lent"

– részletezte a procedúrát az áldozat.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint összesen kétszázmillió nő érintett világszerte.

Az ENSZ-szervezet megjegyzi, hogy a műveletek miatt szörnyű lelki és fizikai traumákon esnek át az érintett személyek, a fertőzéseken túl a gyermekáldás is többszörösen kockázatos náluk. Az DW-nek nyilatkozó Ifrah testvére kilencévesen elvérzett, mikor épp csonkították.  

Korlátozottak a lehetőségeink. Nekünk korábban az orvosi egyetemen nem tanítottak a női csonkításokról, ám változnak az idők"

– mondta az egyik, ilyen esetekre specializálódott dél-berlini klinika vezetője, Dr. Cornelia Strunz, aki öt éve nyitotta az intézményt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére