Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dübörög a csempészet a Balkánon

888.hu

2015.12.16. 11:01

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot buktattak le több hónapos nyomozást követõen.
BELGRÁD, 10:28

Szerb-francia fegyvercsempész-hálózatot buktattak le több hónapos nyomozást követően.

Elvágtuk a Szerbiából Franciaországba irányuló illegális fegyverszállítás egyik útvonalát

– jelentette be a szerb belügyminiszter szerdán. A két férfit Újvidéken kapták el, autójukban automata fegyvereket, nagy mennyiségű lőszert, illetve több kiló robbanószert találtak.

A szerbek november elején is felszámoltak egy fegyvercsempész-hálózatot, akkor Franciaországban kilenc, Szerbiában pedig négy embert tartóztattak le.

Szintén szerdán öt év börtönre és kiutasításra ítéltek Szegeden egy szerb embercsempészt, aki ismeretlen társai segítségével 13 törököt hozott át a zöldhatáron Röszkénél. Felnőtteket fejenként 4000, gyerekeket 2000 euróért vittek volna Ausztriába.

A Balkánon tehát nem kizárólag a milliárdos forgalmat bonyolító embercsempészek kedvelt útvonala halad át, csak a migráció révén most épp abban van a legtöbb pénz. Alapvetően azt lehet kimondani, hogy a csempészútvonalak "árutól" függetlenül alakulnak ki, tehát feltehetőleg ember-, fegyver-, és kábítószercsempészek számos hálózata működik a Balkánon, ami Szerbia EU-s csatlakozása kapcsán is érdekes kérdéseket vethet fel.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére