Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy általános iskola törölte a Jingle Bells-t, „rasszista eredete” miatt

888.hu

2022.01.03. 16:35

New York állam északi részén egy iskolai körzet kivette a „Jingle Bells” című klasszikus téli dalt az iskola zenei tantervéből, a dal első, 1857-es nyilvános bemutatására hivatkozva, ahol fehér színészek fekete arccal léptek fel.

 

December 23-án a Rochester Beacon először számolt be arról, hogy a Brighton Central School District kiiktatta James L. Pierpont dalát a Council Rock Általános Iskola tantervéből.

A körzet tisztviselői – köztük Matt Tappon, az iskola igazgatója – azt mondták, hogy a dal eltávolítására vonatkozó döntés részben Kyna Hamill, a Bostoni Egyetem alaptanterv-igazgatója 2017-es cikkén alapult.

Találtak dokumentumokat, amelyek azt mutatják, hogy a dal első nyilvános előadása 1857-ben történhetett egy bostoni menstrel show-n. A Minstrelsy a szórakozás akkoriban népszerű formája volt, amelyben fehér színészek fekete arccal léptek fel

– írja a Rochester Beacon.

A Beacon megkereste Hamillt, aki azt mondta, „megdöbbentette” a kerület döntése.

Valójában nagyon meg vagyok döbbenve, hogy az iskola eltávolítja a dalt a repertoárból. … Semmiképpen sem javasoltam, hogy ne énekeljék a gyerekek

– magyarázta Hamill.

A riporter megosztotta Hamill kijelentéseit az általános iskolával, amely válaszra késztette Allison Rioux-t, a kerület tanterv- és oktatási segédfelügyelőjét:

-Egyesek azt sugallják, hogy a Jingle Bells című dal eredetéhez kapcsolódik, hogy a rabszolgák nyakörvei harangokkal jelezték, hogy menekülnek. Bár nem foglalunk állást abban, hogy ez igaz-e vagy sem, határozottan úgy érezzük, hogy ez a gondolkodásmód nincs összhangban a kerületi meggyőződésünkkel, miszerint értékeljük diákjaink minden kultúráját és tapasztalatát. Ezért, az ötlet mellett, hogy több száz másik dal létezik, úgy döntöttünk, hogy nem tanítjuk meg közvetlenül a dalt minden diáknak – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére