Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy apró baki, és kitörhet az atomháború

Nagy Gábor

2017.04.22. 16:58

Soha nem volt ekkora kockázata annak, hogy egy nem várt üzemzavar, mulasztás miatt robbanjon ki egy nukleáris háború, az események olyan láncolatát indítva el, amikor a katasztrófa már visszafordíthatatlan.
NEW YORK, 16:58

Soha nem volt ekkora kockázata annak, hogy egy nem várt üzemzavar, mulasztás miatt robbanjon ki egy nukleáris háború, az események olyan láncolatát indítva el, amikor a katasztrófa már visszafordíthatatlan – derül ki a héten publikált ENSZ-jelentésből.

Egyre több "kis" országnak van már olyan csapásmérő nukleáris fegyvere, melyek csak tovább fokozzák az ENSZ lefegyverzéssel foglalkozó szakembereinek aggodalmát. Szerintük ezek az államok sokkal sebezhetőbbek, így akár terroristák kezére is kerülhetnek nukleáris fegyvereik.

Az ENSZ aggodalma nem meglepő az észak-koreai történések fényében. A kommunista rezsim rendszeresen hajt végre rakétakísérleteket, három nagyhatalom (USA, Oroszország és Kína) pedig épp a térségbe csoportosítja át hadosztályait.

A nemzetközi szervezet szakemberi szerint a nukleáris arzenálokat irányító automata rendszerekbe indokolatlanul nagy bizalmat fektetünk, holott elég egy apró mulasztás, legyen az emberi, vagy gépi, és beláthatatlan következményekkel járó folyamatok indulhatnak el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére