Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy év alatt 47 százalékkal nõtt az eutanáziát választók száma Kanadában

Sümeghi Lóránt

2017.10.07. 11:28

Döbbenetes mértékben megnövekedett azon betegek száma, akik a haláluk mesterséges meggyorsítását kérték Kandadában azt követõen, hogy 2016 nyara óta már legálisnak számít az orvosi beavatkozás.
OTTAWA, 11:28

Döbbenetes mértékben megnövekedett azon betegek száma, akik a haláluk mesterséges meggyorsítását kérték Kandadában azt követően, hogy 2016 nyara óta már legálisnak számít az orvosi beavatkozás.

A hírhedten liberális Justin Trudeau miniszterelnök által vezetett Kanadában tavaly nyáron fogadták el az eutanázia lehetőségét kiszélesítő törvényt, melynek értelmében a 18 év feletti betegek kérhetik haláluk mesterséges meggyorsítását, vagy a részükről szükségtelennek tartott orvosi beavatkozásról való tudatos lemondást. A törvény hatálybalépését követően nem várt mértékben, 

47 százalékban megugrott az eutanáziát választók száma, amely Kanada összhalálozási statisztikájában majdnem egy egész százaléknyi növekedést eredményezett.

A témában készített kanadai egészségügyi jelentés szerint ez számszerűen annyit tesz, 2016 nyara óta 1982 ember élt a mesterséges halál választásának lehetőségével. A legfiatalabb beteg életkora 18 volt, míg a legidősebbé 91. Kanadához hasonlóan liberális, aktív eutanáziát támogató törvény még Hollandiában, Luxemburgban, Belgiumban és Kolumbiában van. A közhiedelemmel ellentétben Svájcban nincs egyértelmű szabályozás az eutanáziára vonatkozóan, ennek ellenére (vagy köszönhetően) választható e beavatkozás a betegek számára. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére