Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy józan hang: Nincs jó ok arra, hogy ne nyissuk meg az Északi Áramlat 2-t

888.hu

2022.08.19. 14:00

Ritka az ilyen.

 

A német gázellátás javítása érdekében Wolfgang Kubicki, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) szövetségi elnökhelyettese az Északi Áramlat 2 balti-tengeri gázvezeték megnyitása mellett foglalt állást.

 

A lehető leghamarabb meg kell nyitnunk az Északi Áramlat 2-t, hogy télire feltöltsük gáztárolóinkat. Nincs jó ok arra, hogy ne nyissuk meg az Északi Áramlat 2-t.”

– fogalmazott.

Az érvei pedig egész érthetőek.

Véleménye szerint, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök ezután leállítja a gázszállítást, Németország semmit sem veszít.

 

Ha több gáz jut így hozzánk, talán még a teljes, szerződésben garantált mennyiség is, az segít abban, hogy az embereknek ne kelljen télen fagyoskodniuk, és az iparunk sem szenved komoly károkat.”

– ütötte meg a józanság hangját a politikus.

 

Kubicki álláspontja szerint, az Észak Áramlat 2 gázvezetéket ismét le lehetne zárni, amint a gáztárolók megteltek. A kérdező rámutatott, hogy Putyin nagy sikerként aknázná ki a vezeték beindítását, a Bundestag alelnöke azt mondta, hogy minden, ami biztosítja, hogy több gáz jusson ide, az inkább Németországnak használ, mint Putyinnak.

Egyébként Putyin legnagyobb propagandasikere az lenne, ha elfogyna a gáz, miközben ő még mindig jó pénzt keres rajtunk. Ezt meg kell akadályozni.

 

Persze ahogy lenni szokott, Wolfgang Kubicki a saját pártján belülről kapott támadásokat nézeteiért.

Konstantin Kuhle, az FDP frakció szóvivője Twitteren üzent:

„Aki most megnyitja az Északi Áramlat 2-t, annak nem kell évtizedekig szembenéznie szomszédjainkkal és szövetségeseinkkel Lengyelországban vagy a Baltikumban – nem is beszélve Ukrajnáról vagy az önbecsülésünkről.”

 

Alexander Graf Lambsdorff parlamenti képviselő szerint Oroszország más vezetéken, például az Északi Áramlat 1-en vagy a Jamalon keresztül is szállíthatna gázt. De ha az Északi Áramlat 2 üzembe helyeznék, Németország „egymaga rombolná le a politikai konszenzust a NATO-ban és az EU-ban”, ami „bukás” lenne.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére