Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy migránscsempész csoport direkt terrorgyanús alakokat hozott Európába

Bokor Gábor

2017.06.06. 18:58

Az olasz hatóságok összesen tizenöt embert vettek õrizetbe Szicíliában, akik egy tunéziai embercsempész-szervezet tagjai. A gyanú szerint a férfiak az afrikai országból távozni akaró személyeket szállítottak Európába, közöttük körözött bûnözõket és a feltételezések szerint terroristákat is.
PALERMO, 18:58

Az olasz hatóságok összesen tizenöt embert vettek őrizetbe Szicíliában, akik egy tunéziai embercsempész-szervezet tagjai. A gyanú szerint a férfiak az afrikai országból távozni akaró személyeket szállítottak Európába, közöttük körözött bűnözőket és a feltételezések szerint terroristákat is.

A keddi akciót a palermói ügyészség irányította, akik később arról adtak tájékoztatást, hogy a hatóságok a rajtaütés során őrizetbe vették az embercsempész-csoport egyik 28 éves tunéziai vezetőjét is. Az elfogottak Szicíliában vagy Olaszország más részén élő tunéziai vagy olasz személyek voltak.

A gyanú szerint a banda válogatás nélkül szállította az embereket Európába, köztük körözött bűnözőket és terroristákat is.

A csoport elsősorban olyan embereket fuvarozott, akiknek minél hamarabb el kellett hagynia Tunéziát és minél előbb Európába akartak átjutni. A sürgős útért magas szállítási díjat kértek, egy útért fejenként 2000-3000 eurót is elkértek. Az utat kevesebb mint négy óra tették meg a csempészhajók, amik a szicíliai Marsala város partjaira szállították a terroristákat és a bűnözőket a nagyon jól felszerelt, gyors motoros hajókkal.

A bűnbanda az átszállítás után ideiglenes szállást, valamint váltás ruhát is biztosított a migránsoknak. Olyan kiterjedt volt a tunéziaiak hálózata, hogy igény esetén akár szállítást is tudtak biztosítani Európa többi országa felé.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a csoport hetente kétszer tette meg az utat Tunézia és Szicília partjai között és utanként negyvenezer eurót kerestek. A hatóságok úgy vélik, hogy az átcsempészett emberek között dzsihádisták és más terrorista-gyanús férfiak is voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére