Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy migránstáborral kevesebb Franciaországban

Tóth Dalma

2019.09.19. 18:58

A francia rendőrség felszámolt egy körülbelül ezer főt elszállásoló migránstábort az észak-franciaországi Dunkerque közelében, miután a bíróság úgy határozott, hogy a tábor egészségügyi és biztonsági veszélyt jelent.

Grande-Synthe polgármestere 2018 decemberében nyitotta meg a sportcsarnok kapuit a migránsok előtt. Azóta körülbelül 900 főre duzzadt az ott élők száma. A migránsok nemcsak a csarnokot vették be, ahol 170 főnek jutott hely, hanem az épület körül sátrakat vertek fel, ahol 800 migráns lelt átmeneti szállásra. Főleg iraki és kurd migránsok tanyáztak ott, és vártak a megfelelő pillanatra, hogy eljuthassanak az Egyesült Királyságba.

A fiatal, egyedülálló illegális bevándorlókat buszokkal szállították el a régióban található migránsközpontokba, ahol majd menekültkérelemért folyamodhatnak. A családdal érkezőket később szállítják el.

Fotó: AFP

A bíróság azért döntött a migránstábor felszámolása mellett, mert a helyi hatóságok és lakosok az egyre növekvő erőszak, a szemét és az embercsempészek jelenléte miatt panaszkodtak.

A francia hatóságok a calais-i migránsdzsungel felszámolása óta próbálják elkerülni az ilyen táborok létrejöttét.

Az emberi jogvédő szervezetek azonban kritikával illették emiatt a rendőrséget, mivel szerintük a migránsok így még nagyobb kockázatot vállalnak azért, hogy eljuthassanak az Egyesült Királyságba. Az ombudsman, Jacques Toubon arra panaszkodott, hogy a hatóságok így próbálják láthatatlanná tenni a migránsokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére