Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy német középiskola az "integráció" nevében burkiniket vesz a muszlim diáklányoknak

Vincze Viktor Attila

2018.06.17. 21:20

A fordított integráció szép példáját valósította meg egy német gimnázium azt követõen, hogy vallási okokra hivatkozva problémák akadtak a muzulmán diáklányok kötelezõ úszásóráin. A német középiskola a német kultúra és hagyományok helyett inkább az iszlám elõírásokhoz integrálta a saját mûködési szabályait.

A hernei Pestalozzi Gimnázium konkrétan 20 darab burkinit vásárolt annak érdekében, hogy a muzulmán diákok is részt vegyenek végre az úszásórákon és megtanuljanak ők is úszni. Volker Gössling igazgató szerint az iskolát az integráció elérésének szándéka motiválta a szokatlan lépés megtételében.

Most már senkinek sem lehet semmilyen mentsége arra, hogy miért nem vesz részt az úszásórákon" – mondja Gössling, aki szerint az úszásoktatás része a német kultúrának és így az integrációnak is a része kell, hogy legyen.

A német középiskola 400 eurót költött az iszlám ruházat megvásárlására. Az akció azonban nem aratott osztatlan sikert, mert az iskola ezzel többek szerint is gyakorlatilag feladta a német hagyományok megőrzését és behódolt egy másik kultúra előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére