Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetlen kézfogásra volt a migráns a francia állampolgárságtól

888.hu

2018.04.21. 19:20

De végül nem jött össze, mert tiltja a vallása.
GRENOBLE, 19:20

De végül nem jött össze, mert tiltja a vallása.

A sztori 2010-ben kezdődött, amikor egy algériai nő hazájában összeházasodott egy francia férfival. Négy évvel később pedig a nő beadta az állampolgársági kérelmet a francia hatóságoknál – írja a La Croix.

A nő a Grenoble központú Isére megyében lakik. A megye illetékes hivatala helyben hagyta a nő kérelmét, aki 2016-ban részt is vett az állampolgárságot igazoló iratok átadási ceremóniáján. Ennek része, hogy a hivatal vezetője – aki ez esetben egy férfi volt – kezet fog az új francia állampolgárokkal. A nő azonban vallási okokra hivatkozva megtagadta a kézfogást. (A muszlim nők nem érintkezhetnek férfiakkal).

Az incidensnek komoly következményei lettek, ugyanis a hivatal vezetője ezek után visszavette a nő frissen megkapott állampolgárságát azzal az indokkal, hogy a muszlim hölgy nem integrálódott eléggé a francia kultúrába.

Mint kiderült, a döntés szigorú, de törvényes volt, ugyanis a francia állam az integráció hiányára hivatkozva egy éven belül visszaveheti az állampolgárságot. Az esetből per lett, ám a bíróság az állampolgársági hivatalnak adott igazat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére