Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre élesedik a helyzet Spanyolországban a népszavazás miatt

888.hu

2017.09.18. 07:28

Börtönnel fenyegetik a katalán elnököt, a rendõrség pedig elkobozta a katalán függetlenségi népszavazás reklámanyagának egy részét vasárnap Barcelona közelében.
BARCELONA, 07:28

Börtönnel fenyegetik a katalán elnököt, a rendőrség pedig elkobozta a katalán függetlenségi népszavazás reklámanyagának egy részét vasárnap Barcelona közelében.

Ahogyan az várható volt, nem lesz zökkenőmentes a katalán függetlenségről tartott népszavazás, és az azt megelőző időszak. Korábban megírtuk, hogy az alkotmánybíróság felfüggesztette az október 1-re kiírt népszavazást, azonban ezt a katalánok természetesen nem akarják elfogadni.

A legfőbb ügyész arra figyelmeztet, ha a katalán kormány továbbra sem adja fel a spanyol alkotmányba ütköző referendum tervét, börtönbe kerülhet az autonómia elnöke. Az október 1-re kiírt katalán népszavazás előkészítése ugyanis – az alkotmánybíróság döntésének értelmében – állampolgári engedetlenségnek, hatalommal való visszaélésnek és közpénzek hűtlen kezelésének minősül Spanyolországban. Eközben a spanyol rendőrség elkobozta a katalán függetlenségi népszavazás reklámanyagának egy részét vasárnap Barcelona szomszédságában.

Ez sem a katalán politikusokat, sem a lakosságot nem rettenti el. Sokadszor is tüntetést szerveztek, hogy hangot adjanak követelésüknek. Egy hölgy a barcelonai tüntetésen azt kérdezte, ugyan mit tehet velük a rendőrség, ha egyszer békésen tüntetnek.

Ez a demokrácia, ilyen egyszerű”

– mondta.

Érdekesség, hogy nemcsak a katalán, hanem a spanyol fővárosban, Madridban is sok százan demonstráltak Katalónia támogatására. A katalán függetlenségi népszavazás megtartásáról évek óta komoly vita folyik Madrid és Barcelona között, ahogyan arról is, hogy lehet-e az országon belül olyan népszavazás, amely nem a teljes lakosságot érinti. Nem tudni, hogy végül melyik fél enged majd, de mindenesetre izgalmas események szemtanúi lehetünk a következő hetekben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére