Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre többen kereskednek hamis védettségi igazolvánnyal Franciaországban

888.hu

2021.08.06. 21:00

Az Államtanács által elfogadott törvény értelmében bizonyos szolgáltatásokat csak az oltás meglétét igazoló védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, az államfő ugyanakkor bejelentette, hogy a tanulókra nem vonatkozik ez a korlátozás, mindenki ugyanúgy részt vehet szeptembertől az órákon, akár be van oltva, akár nem. Az országban egyre több csalásra derül fény a védettségi igazolványokkal kapcsolatban, több városban is történtek ez ügyben letartóztatások.

 

Franciaországban egyre hevesebb indulatokat vált ki az a rendelet, mely szerint csak védettségi igazolvány birtokában lehet bizonyos szolgáltatásokat igénybe venni. Az Alkotmánytanács elfogadta azt a törvényt, melynek értelmében

augusztus 9-től csak ilyen dokumentummal lehet belépni a bárokba, kávézókba, éttermekbe menni vagy repülőgépre, vonatra és buszra szállni.

Az egészségügyi intézményekben és a bevásárlóközpontokban is kötelező lesz a kártya bemutatása.

Az Alkotmánytanács megállapította, hogy az egészségügyi dolgozókra vonatkozó kötelező oltás nem ellentétes az alkotmánnyal, mivel az egészség védelmét szolgálja. Ennek értelmében

a betegekkel közvetlen kapcsolatban álló egészségügyi dolgozóknak szeptember 15-ig igazolniuk kell, hogy legalább az első oltást megkapták,

október 15-ig pedig a második adagot is be kell adatniuk.

Aki ennek nem tesz eleget, azt felmentik a munkavégzés alól és fizetést sem kap az adott időszakra. Az Alkotmánytanács döntése értelmében a felfüggesztés addig tart, amíg a munkavállaló be nem mutatja a szükséges igazolásokat – de áthidaló megoldásként arra is van lehetőség, hogy olyan más pozíciót kínálnak fel számára, amelynek betöltéséhez nem szükséges védettségi igazolvány – írja a France Info nevű hírportál.

Az Alkotmánytanács döntésével kapcsolatban megszólalt Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter is, aki kijelentette, hogy

Franciaországban nem diktatúra van, hanem jogállam.

Hozzátette: a törvény nem manipulálható.

A védettségi igazolvány egyre több helyen való kötelezővé tétele új lehetőségeket nyitott a bűnözők számára.

Egyre többen kereskednek hamis védettségi igazolvánnyal,

az elmúlt időszakban a fővárosban és vidéki nagyvárosokban számos ezzel foglalkozó bandát lefülelt a rendőrség – derül ki a Le Figaro cikkéből.

A Franciaország déli részén, az Aquitania régiójában lévő

Agen városában a helyi kórház két alkalmazottját, egy ápolónőt és egy titkárnőt vett őrizetbe a rendőrség, amiért hamis védettségi igazolványokhoz és hamisított PCR tesztekhez juttatták a családtagjaikat.

Sajtóértesülések szerint a kórház vezetősége egy bejelentést követően belső vizsgálatot rendelt el, majd feljelentette a rendőrségen az ápolónőt és a titkárnőt – mindketten beismerő vallomást tettek.

Bordeaux-ban egy 18 és egy 20 éves diákot vettek őrizetbe, akik ideiglenes, adminisztrációs alkalmazottként dolgoztak az egyik oltóközpontban. Az tűnt fel a munkatársaiknak, hogy védettségi igazolványokat állítottak ki abban az időszakban, amikor nem is volt náluk ügyfél. A Le Figaro rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a házkutatás során hamisított védettségi igazolványokat és készpénzt találtak náluk.

A hamis dokumentumokat 50 és 300 euró közötti összegért értékesítették.

A Belügyminisztérium honlapjának tájékoztatása alapján aki hamis dokumentumokat állít elő vagy használ, az 3 éves börtönbüntetést és 45 000 eurós pénzbírságot kaphat, ám ha valamely hatóság által kiadott dokumentum hamisításáról van szó, a büntetés szigorúbb, akár 5 év börtön és 75 000 eurós bírság is lehet.

A V4NA hozzáteszi: A cikkből kiderül, hogy a probléma korántsem új keletű,

már korábban is voltak olyan hamisítók, akik lebuktak.

Párizsban június elején a Sainte-Anne Kórház egyik ápolónője úgy tett, mintha oltásokat adna be, majd hamis QR-kódokat állított ki. Hasonló esetek voltak Grenoble-ban, Lyonban, valamint a fővároshoz közeli Yvelines és Val-de-Marne megyében is, ahol közösségi oldalakon hirdették egy banda tagjai a hamis védettségi igazolványokat.

Emmanuel Macron júliusi bejelentése óta

egyre többen tiltakoznak a védettségi igazolvány kiterjesztése és a kötelező koronavírus elleni oltás ellen,

ám az államfő egy videófelvételen tisztázta, hogy a tanulók esetében nem tesznek megkülönböztetést oltott és oltatlan diák között, szeptembertől egyformán látogathatja minden diák az órákat.

A francia államfő ugyanakkor elmondta, hogy minden oktatási intézményben oltási kampányt fognak szervezni, először a 12 és 17 év közötti felső tagozatos általános iskolásoknak és a középiskolásoknak, majd az egyetemisták és a tanárok részére.

Hozzátette: véleménye szerint a biztonság érdekében egy ideig még viselni kell majd a maszkot az iskolában, főként a tantermekben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére