Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életbe léptek az enyhítések Szlovéniában is

888.hu - MTI

2021.05.22. 19:25

Megszűntek a létszámkorlátozások a rendezvényeken és nyilvános összejöveteleken – közölte a helyi sajtó szombaton.

 

Leginkább a sportrajongók örültek a hírnek, akik 440 nap után újra visszatérhetnek a stadionokba. Helyszíni jelentése szerint

Mariborban hosszú sorokban álltak szombaton az emberek, hogy a szlovén első osztályú labdarugó-bajnokság aznapi mérkőzésére jegyet vásároljanak.

Az enyhítés feltétele azonban, hogy zárt és nyitott térben egyaránt tíz négyzetméteren legfeljebb egy fő tartózkodhat.

Ülőhelyes beltéri eseményeken, színházban, moziban és sportrendezvényeken minden néző mellett egy helyet szabadon kell hagyni, és kötelező a maszk viselése. A kültéri rendezvényeken tartani kell a legalább egyméteres távolságot.

A rendezvényeket – köztük a sporteseményeket – továbbra is csak védettségi igazolással lehet látogatni, azaz bizonyítvánnyal kell rendelkezni arról, hogy az illetőt beoltották, vagy átesett a fertőzésen, illetve negatív teszteredménye van.

Szlovéniában szombatra 389 új fertőzöttet regisztráltak, az elmúlt napon pedig egyetlen beteg hunyt el. A koronavírusos betegek közül 319-en vannak kórházban, 102-en közülük intenzív osztályon.

A valamivel több mint kétmilliós országban védőoltást eddig 625 126-an kaptak, közülük 325 921-en már a második adagon is túl vannak.

Ez az oltásra jogosult népesség 36,2, illetve 18,9 százaléka.


 

A szomszédos Horvátországban az elmúlt napon 518 új fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19-betegség szövődményeinek következtében pedig 27-en haltak meg. Kórházban 1217 beteget ápolnak, közülük 123-an vannak lélegeztetőgépen.

 

A valamivel több mint négymilliós országban eddig 1 157 655-en kaptak védőoltást, közülük 391 713-nak már a második adag vakcinát is beadták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére