Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

Bokor Gábor

2018.09.23. 18:10

A bevándorlókkal teli Birminghambõl négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Az YPG, azaz a Kurdisztáni Munkáspárt vasárnap nyilvánosságra hozott egy videót, melyen bemutatják legújabb foglyukat, egy magát britnek valló férfit, akit azzal vádolnak, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolt a hét éve tartó szíriai polgárháborúban. A férfi elmondta, hogy négy éve hagyta el Birmingham városát, hogy a Közel-Keletre utazzon.

Az elfogott iszlamistáról kiderítették, hogy Anwar Miahnak hívják, a kurd erők a férfit az iraki határ közelében, Hajinban fogták el. A felvételen Miahnak végig be van kötve a szeme, kezeit pedig lefogták, így adott válaszokat a videót készítő kurdnak. A képsorokat végül egy YPG-közeli fiókról osztották meg és onnan söpört végig az interneten. 

A videót augusztus hatodikán készítettük, a kurd szervezettől kaptuk meg azokat"

– közölte a Sky Newszal a felvételt publikáló oldal egyik kezelője. 

Elmondta továbbá, hogy azért vártak másfél hónapot a felvétel nyilvánosságra hozatalával, mert a kurd és az amerikai katonák kihallgatták a férfit és nem akarták, hogy a videó körüli felhajtás bármit is befolyásoljon vagy gondot okozzon. 

Bár nem erősítette meg a vallatóinak a férfi, hogy az ISIS tagja lett volna, végig azt ismételgette, hogy 

ő egy doktor, pontosabban gyógyszerész, Angliából származik és ott végzett és a helyi kórházakban dolgozott."

A Chemist and Druggist nevű gyógyszerészeti szaklap egy korai száma megjegyzi, hogy négy éve töröltek a nyilvántartásból egy Mohammed Anwar Miah nevű gyógyszerészt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére