Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ: több migráns ment Németországba az idén, mint amennyi belépett az EU-ba

Bokor Gábor

2017.05.04. 20:28

A Die Welt csütörtöki számában azt írja, hogy Németországba idén április végéig több bevándorló érkezett, mint ahány az unióba.
BERLIN, 20:28

A Die Welt csütörtöki számában azt írja, hogy Németországba idén április végéig több bevándorló érkezett, mint ahány az unióba.

A Die Welt csütörtöki vezércikkében számolt be arról, hogy az év első három hónapjában átlag 15 ezer migráns érkezett Németországba és ez a szám áprilisra sem mérséklődött. Az idei év első harmadában már több mint ötvenezer illegális bevándorló jutott be Németországba. A Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb adatai szerint az unió külső határán eközben 44 ezren léptek be, legtöbbjük, 37 ezer fő Olaszországba.

Azzal magyarázható, hogy Németországba 16 ezerrel többen érkeztek, mint az egész unióba, hogy az EU-ban már regisztrált menedékkérők engedély nélkül vándorolnak a szabad határokon keresztül. Az Olaszországba érkező, javarészt fekete-afrikai migránsok döntő többsége nem áll meg a mediterrán országnál, általában tovább utaznak Svédország vagy Németország irányába.

Az Olaszországból Németország felé irányuló áramlás miatt nemcsak a bajor-osztrák határon, hanem Baden-Württemberg tartomány és Svájc határán is erősíteni kell az ellenőrzést"

  – mondta a lapnak a Bundestag belügyi bizottságának CDU-s elnöke, Ansgar Heveling.

Horst Seehofer, bajor miniszterelnök korábban bejelentette már, hogy amennyiben továbbra is erős lesz a déli irányból érkező migráció, akár le is zárhatják a Brenner-hágót.

A belső határok ellenőrzését egészen addig folytatni kell, amíg Európa a külső határain úrrá nem lesz az illegális bevándorláson"

  –fogalmazott Heveling.

A politikus élesen bírálta az Európai Bizottságot is. Véleménye szerint a brüsszeli testületnek nem szabad napirendre emelnie a belső határellenőrzés visszavonását, ameddig nem gondoskodik a külső határok biztosításáról és az Afrikából Olaszországba irányuló tízezres nagyságrendű illegális vándorlás leállításáról.

Az eddigi adatok alapján kijelenthető, hogy addig nem enyhül az Olaszországra nehezedő nyomás, ameddig az állami és a civil szervezetek által üzemeltetett mentőhajók minden hajótöröttet Olaszországba szállítanak a Földközi-tengerről –írja az MTI.

A Die Welt megjegyezte, hogy jelenleg nincs egyetértés abban az ügyben, hogy a kimentett embereket nem Európába kellene szállítani, hanem vissza, az Afrikában kialakítandó befogadóközpontokba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére