Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõen ráfaragott egy migránsutaztató civil szervezet

Sümeghi Lóránt

2017.05.11. 06:28

A líbiai parti õrség - közlése szerint - szerdán visszaküldött Tripoliba egy hajót, amelyen csaknem ötszáz migráns zsúfolódott össze. Elõtte távozásra szólították fel a Sea-Watch nevû nemzetközi civil mentõszervezet hajóját, amely éppen a fedélzetére akarta venni és Európába szállítani a migránsokat.
TRIPOLI, 6:28

A líbiai parti őrség - közlése szerint - szerdán visszaküldött Tripoliba egy hajót, amelyen csaknem ötszáz migráns zsúfolódott össze. Előtte távozásra szólították fel a Sea-Watch nevű nemzetközi civil mentőszervezet hajóját, amely éppen a fedélzetére akarta venni és Európába szállítani a migránsokat.

A Sea-Watch filmre vette a konfliktust: a líbiai parti őrség hajója nagy sebességgel érkezett a migránsok hajójához, és közben csupán néhány méterre haladt el a civil szervezet hajója előtt. A parti őrség szóvivőjének elmondása szerint az incidens 30 kilométerre történt Tripolitól.

A Sea-Watch megpróbálta megakadályozni a munkánkat, fel akarta venni hajójára a migránsokat, mondván, Líbiában nem voltak biztonságban"

– jelentette ki, hozzátéve, hogy embercsempészekkel kellett tűzpárbajt vívniuk, de ezzel kapcsolatban nem közölt részleteket, így nem derült ki, hogy azokkal mikor és hol találkoztak.

Ruben Neugebauer, a Sea-Watch szóvivője beszámolt arról, hogy szervezetük előzőleg olyan útbaigazítást kapott az olasz parti őrségtől, miszerint a líbiai parti őrség át fogja venni az irányítást ott, ahol migránsokat készülnek felvenni. Ezért hajójuk megállt, és várta az olasz hatóságok további instrukcióit.

Mindenféle figyelmeztetés nélkül haladtak el közvetlenül a hajónk orra előtt, ami nagyon veszélyes helyzetet teremtett"

– mondta Neugebauer.

A migránsok általában embercsempészek adta lélekvesztőkön próbálnak meg eljutni Líbiából Európába. Líbia és az Európai Unió megállapodása alapján azonban a líbiai parti őrség – amely kiképzést kap az EU-tól – megpróbálja feltartóztatni a migránsokat, és visszavinni őket az ország menekülttáboraiba.

Azon migránsok közül, akiket a líbiai parti őrségnek nem sikerül feltartóztatnia, sokakat hajóikra vesznek civil szervezetek, olasz vagy más európai parti őrségek, illetve kimentheti őket bármely hajó, amely rájuk talál. A líbiai parti őrség szóvivője elmondta, hogy az 500 migráns között mintegy 300 marokkói, 145 bangladesi és 23 tunéziai van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére