Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltérítettek egy egyiptomi repülõgépet

Bertha László

2016.03.29. 08:28

Eltérítettek 81 emberrel a fedélzetén egy egyiptomi utasszállító repülõgépet.
LARNACA, 10:26

Eltérítettek 55 emberrel a fedélzetén egy egyiptomi utasszállító repülőgépet.

A repülőgép Alexandriából szállt fel, eredetileg Kairóban kellett volna földet érnie, ám a gépet eltérítették és a ciprusi Larnaca repülőtéren szállt le.

Az egyiptomi kormánytól érkező források szerint minimum egy fegyveres vette át a gép felett az irányítást, majd utasította a pilótát, hogy az EgyptAir járata Cipruson landoljon.

A ciprusi hírügynökség legfrissebb információi szerint 55 utas van a fedélzeten, a korábbi hírek 81 emberről szóltak. A ciprusi hatóságok a The Washington Postnak megerősítették, hogy nagy valószínűséggel pokolgép is van a fedélzeten. Egyes beszámolók szerint a terrorista azzal fenyegette a pilótát, hogy robbanómellényt visel.

A gépeltérítő (vagy gépeltérítők) egyelőre nem fogalmazott meg követeléseket, azonban felszólította a hatóságokat, hogy tartsák magukat távol a repülőtől. A ciprusi kormány azonnali válságstábot hívott össze.

A lanarcai repülőteret teljes egészében lezárták, a menetrend szerinti járatokat pedig másik repülőtérre irányítják.

A ciprusi média szerint a gépeltérítő szabadon engedett 30-40 ember, főképp nőket és gyerekeket. A gépen az eltérítőn kívül öt külföldi utas, valamint a személyzet tartózkodik. Biztonsági források szerint az utasok között volt nyolc brit és tíz amerikai állampolgár is.

Továbbra sincsen semmilyen információ arról, hogy mi a célja a gépeltérítőnek, sem arról, hogy tagja-e bármilyen terrorszervezetnek.

A legfrissebb jelentések szerint a gépeltérítőt személyes okok motiválták, a géprabló politikai menedékjogot kért a hatóságoktól. Úgy tudni, hogy volt felesége Cipruson él. Az al-Ahram című egyiptomi napilap helyi biztonsági erőktől úgy értesült, hogy a férfi az egyesült államokbeli atlantai egyetem professzora, illetve egyiptomi állampolgár.

Cikkünk folyamatosan frissül...

(BBC, RT, Cyprus Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére