Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltörlik a Fehér Házban Obama terroristasimogató szóhasználatát

Sümeghi Lóránt

2017.02.25. 20:58

Hivatalos direktívát fogalmazott meg Trump adminisztrációja a Fehér Háznak, miszerint fel kell venniük az új amerikai elnök szavajárásának karakterét, és tartózkodniuk kell az Obama-féle terroristasimogatást felidézõ mondatoktól.
WASHINGTON, 20:58

Hivatalos direktívát fogalmazott meg Trump adminisztrációja a Fehér Háznak, miszerint fel kell venniük az új amerikai elnök szavajárásának karakterét és tartózkodniuk kell az Obama-féle terroristasimogatást felidéző mondatoktól.

Kevesen tudják, hogy az Egyesült Államokban tíz évvel ezelőtt, Condeleezza Rice akkori külügyminiszter megtiltotta az amerikai tisztségviselőknek, hogy a „dzsihád”, az „iszlamista” és az „iszlamizmus” szavakat használják akkor, amikor terrorizmusról vagy dzsihádista merényletekről esett szó. Továbbá a volt amerikai elnök, Barack Obama regnálása alatt szintén magasra hágott a nyelvezet elleni hadviselés. Nemcsak az „iszlám” kifejezés került mellőzésre a szövetségi kormány szóhasználatából, hanem még a „terrorizmus” szót is ejtették a hivatalos diskurzusokból.

Mi több, Obama még a Bush-féle szlogent is kicserélte – a Terror elleni háborút – arra, hogy „Tengerentúli szituatív beavatkozás”. 

Donald Trump frissen beiktatott amerikai elnöknek pontosan ebből a politikai korrektségből lett tökéletesen elege. Ezért adminisztrációja arra utasította többek közt a Fehér Ház munkatársait, alkalmazkodjanak szóhasználatához, így mellőzzék az Iszlám Állam említésekor azt a változatot, hogy ISIL (Iraki és Levantei Iszlám Állam rövidítése - a szerk.), melyet Barack Obama előszeretettel használt. Feltehetően az eddigi, a demokraták által erőltetett egyéb olyan gyakorlatok is mellőzésre fognak kerülni, melyek teljes egészében kizárták azt, hogy lehessen vallási- és iszlámgyökerű terrorizmusról beszélni, hivatali szinten.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére