Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvett földjeik után is fizetniük kell a dél-afrikai farmereknek

Horváth Tamás

2018.09.03. 14:20

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Dél-afrikai Köztársaságban. Ezúttal az egyik legnagyobb helyi pénzintézet, a Nedbank e-mailje verte ki a biztosítékot a fehér földtulajdonosok körében.
JOHANNESBURG, 14:20

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Dél-afrikai Köztársaságban. Ezúttal az egyik legnagyobb helyi pénzintézet, a Nedbank e-mailje verte ki a biztosítékot a fehér földtulajdonosok körében.

Már mi is többször foglalkoztunk az egyre kritikusabbá váló dél-afrikai helyzettel. Írtunk az országot sújtó fekete terrorról, az elnök földrekvirálási tervéről, Donald Trump fehér farmerek melletti (megsüvegelendő) kiállásáról, és arról is, hogy a Freedom House szerint a Dél-afrikai Köztársaság szabadabb állam, mint Magyarország.

A legfrissebb hír az, hogy a dél-afrikai Nedbank egy tájékoztató e-mailt küldött az ügyfeleinek, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a földtulajdonok utáni törlesztést akkor is fizetni kell, ha időközben az adott birtokot az állam elkobozta.

A pénzintézet hozzáállása érthető módon nagy vihart kavart a közösségi médiában is. Többen  jóhiszeműen azt gondolták, hogy az e-mail nem valódi – nekik azonban csalódniuk kellett, ugyanis a Nedbank kommunikációs vezetője egy helyi portálnak megerősítette, hogy a szóban forgó üzenetet valóban a bank küldte ki az ügyfeleknek.

A mindennapossá váló erőszakos bűncselekmények miatt már eddig is tömegével vándoroltak ki az európai gyökerű lakosok, azonban a február óta hivatalban lévő elnök, Cyril Ramaphosa állami szintre emelt fehérellenes politikája miatt további kivándorlási hullám várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére