Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvették Basescu állampolgárságát

Pörge Béla

2016.12.15. 15:58

Az egykori román elnök és felesége moldovai állampolgárságát visszavonta az ország újonnan megválasztott elnöke, Igor Dodon.
KISJENÕ, 15:58

Az egykori román elnök és felesége moldovai állampolgárságát visszavonta az ország újonnan megválasztott elnöke, Igor Dodon.

A Moszkva-barát szocialista politikus november 13-án nyerte meg a moldovai elnökválasztást, beiktatása december 23-án lesz. Traian Basescu volt román elnök és felesége a választási kampányban, november 3-án tette le Kisinyovban a moldovai állampolgársági esküt — írja az MTI.

A gesztussal Igor Dodon ellenjelöltjének, a Moldova Bukaresthez és az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazó Maria Sandunak a választási esélyeit próbálta növelni.

Igor Dodon szerdán kijelentette: a moldovai hatóságok Traian Basescu esetében nem tartották be az állampolgárság megadásának a procedúráját. Erre épül majd az állampolgárság megvonását kezdeményező beadvány.

Ha Basescu a Moldovai Köztársaság állampolgára akar lenni, törvényesen kell az állampolgárságot megszereznie, úgy, ahogy az jár"

— idézte az Agerpres a megválasztott államfő szavait.

A romániai politikában a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöki tisztségét betöltő Traian Basescu számít Romániában a Moldovával való egyesülés leghangosabb szószólójának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére