Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emelkedik az illegális határátlépések száma Németországban

888.hu

2022.10.02. 13:00

A Rheinische Post című lap beszámolója szerint az idén szeptember végéig nagyjából kétszer annyi jogcím nélküli belépőt regisztrált, mint egy évvel korábban.

 

Németországba irányuló illegális migráció szerveződésének központjai közé tartozik két olyan ország, amely szoros kapcsolatot tart fenn Oroszországgal.

Az egyik Szerbia, ahonnan a Bundespolizei szóvivőjének tájékoztatása szerint „meggyökeresedett és kiterjedt embercsempész-hálózatok” révén jutnak tovább az emberek. A másik Fehéroroszország, ahová többnyire úgy érkeznek, hogy repülővel Moszkvába utaznak, majd onnan tovább a szomszédos országba.

A folyamatok másik fő jellemzője, hogy a Németországba vezető útvonalon fekvő európai uniós tagállamokban nemigen veszik nyilvántartásba az érkezőket.

 

Tudjuk, honnan jönnek és hol haladnak át, azt viszont nem tudjuk, hogy az esetek többségében miért nincs Eurodac-találat.”

– mondta a Rehinische Postnak Dieter Romann, a Bundespolizei vezetője, utalva a közös menekültügyi regisztrációs rendszerre, amely azt szolgálja, hogy a menedékkérők ne tudjanak több tagországban menedékjogi kérelmet benyújtani.

A hatóság kimutatása szerint naponta nagyjából 400 illegális határátlépést regisztrálnak. Szeptember 28-ig mintegy 56 800 esetet jegyeztek fel, szemben az egy évvel korábbi 28 892-vel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére