Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyit ér Németországban a zászló meggyalázása

Pörge Béla

2018.08.01. 12:11

2500 euró pénzbírságot kapott egy férfi Németországban, amiért meggyalázta a német nemzeti lobogót.
BERLIN, 12:11

2500 euró pénzbírságot kapott egy férfi Németországban, amiért meggyalázta a német nemzeti lobogót.

Daniel S. korábban a Piraten (Kalózpárt) tagja volt, egyébként informatikus. Tárgyalása kedden zajlott – írja a Junge Freiheit.

A férfinak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2016-ban megrongált egy német zászlót. Kivágta az aranyszínű részt a lobogóból, ami így csak piros és fekete volt. A megcsonkított zászlóról készült képet kitette Twitterre a következő szöveggel:

találtam egy zászlót az irodánk ajtaján és egyértelmű jelt kellett adnom."

A posztot azóta törölte, azonban így is annak köszönhetően büntették meg. A nyomozók később ugyanis csak a piros-fekete zászlót találták meg, a képen viszont látszódott az arany maradványa, a szöveg pedig egyértelművé tette, hogy mi történt.

A német törvények szerint aki nyilvánosan meggyalázza Németország valamelyik jelképét — így például a zászlót –, azt két évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Ehhez képest Daniel S. olcsón megúszta, 50 napig naponta 50 eurót kell fizetnie (összesen tehát 2500 eurót), vagy ha nem fizet, 50 napos elzárással büntetik.

Érdekesség, hogy az antifasiszták által használt jelkép egy piros és egy fekete zászló egymás mellett, ami pont úgy néz ki, mint a német zászló, ha kivágják belőle az aranyszínű részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére